Finansowanie 0.99%

cwireq

Posiadacz elektryka
Widze ze jeszcze lepsza oferta weszła na czwarty kwartał. Gdyby się dało podmienić moje 5.99% :/
1000020055.jpg

eimi

Pionier e-mobilności
Oprocentowanie piękne, ale dotacji dla leasingu obecnie nie ma.

eimi

Pionier e-mobilności
Masz praktycznie 99% gwarancję że jak teraz kupisz to dotacje dostaniesz w przyszłym roku. Więc na luzie kupuj :) ja kupiłem miesiąc temu.
A zakładając że dotacja będzie tak jak wcześniej 27500 to wpłata własna powinna być minimum 27500 czy 27500x1.23=33825?

I jak rozliczam 50% VAT to limit jest 248k brutto?

dixiluk

Fachowiec
Mi w leasingu powiedzieli że jak odliczasz 50% VAT to wpłata własna musi być te 27k plus 50% VAT czyli około 30k. Ja zrobiłem wpłatę własną 40k brutto na wypadek gdyby trochę zwiększyli dotacje - w co wątpię ale mimo wszystko. Niby tak jest z limitem, o ile zasady się nie zmienią - też małe szanse ale może się coś zmienić- ja np. kupiłem Y LR AWD bez haka i dopiero go będę montował- limit 225k raczej zostanie ale mogą zmienić zasady liczenia dla firm- też wątpię ale ryzyko jest.

wojtkow

Pionier e-mobilności
Masz praktycznie 99% gwarancję że jak teraz kupisz to dotacje dostaniesz w przyszłym roku. Więc na luzie kupuj :) ja kupiłem miesiąc temu.
Ja bym powiedział, że masz 50% szans na dotacji, bo albo będzie albo nie będzie :p
A przy obecnych, dość dynamicznych, cięciach budżetowych pisanie o 99% jest IMO dość odważne.