Finansowanie 0.99%

Aviq

Zadomawiam się
Hej, jestem nowy na forum.. i chyba bedę nowym nabywcą Y :) Y LR AWD czarnuszka

Trochę musiałem przetrawić temat i kilka jazd próbnych żeby się zdecydować.. ale zaważyło finansowanie .
jak sobie to przeliczyłem to mega mi się opłaca.
W Santanderze zrobili mi rate 2150 zł netto (VAT 100% w koszt), 40 tys wpłata, wykup 10% tj. 18 tys netto.
Biorę na 59 mies, bo koszt kapitału praktycznie 0 . Jak policzyłem wszystkie koszty to przez 5 lat wychodzą 226 tys brutto czyli na samej inflacji jestem do przodu pewnie z 30%.
Auto ktorę mam sprzedam i niech kasa pracuje i nie traci. A utrata wartosci Tesli zawarta w racie.
Generalnie biorąc to finansowanie i wliczając koszty eksploatacji w porównaniu do mojego diesla to wychodzę na zero. Zatem będe miał nowe auto pewnie o klasę lepsze niż to co mam a koszty na przestrzeni tych 5 lat bedę miał taki same.
W Excelu fajnie to wygląda, polecam sobie posymulować.

Myślalem żeby wziąć na 36 mies i wysoki wykup (max Santander daje 37% wykup) ale 3 lata szybko miną i jak bede musiał wyłożyc 80 tys na wykup to różnie może byc ...A mając na 5 lat to przecież po 2 latach bez problemu można w każdej chwili wykupic leasing jezeli bedzie chęć.
Tylko to się nie opłaca, lepiej nadwyżki zainwestowac skoro dają kasę za darmo. Więc decyzja na 5 lat.

Autko zamówiłem na Mikołaja , chociaz nie ... o 00.30 czyli w sobotę... dlatego że akurat weszła na stok czarna taka jak chciałem.
W piatek miła Pani Ola z Tesli Warszawa do mnie dzwoniła i chcąc mnie przycisnąc dorzuciłą Wall connector w cenie. Warunek- auto ze stoku i zamówienie w piątek. Były tylko białe Tesle wiec lipa...
Pomyslałem- sprawdzam i poczekałem sobie do północy. Równiutko o 0.00 system zaktualizowal stany... i czarna Y LR AWD wskoczyłą. Pół godzinki później klepnąłem zamówienie.
Ola jednak dotrzymała obietnicy , dorzuciła WallConnector i temat idzie do przodu.

Ogólnie w Tesli wszystko zmienia sie jak w kalejdoskopie, np. dzisiaj wskoczyły obnizki na AWD po 10 tys wiec myślałem ze sie załapie .. ale nie dotyczy promocyjnego finansowania. Za dużo bym chciał dobrego ;). A czarnych AWD LR juz tez nie ma stoku (były rano za 213 tys).

Wniosek- w Tesli wszystko może się zdazyć, nie znasz dnia ani godziny ... tak po Elonowemu ;)
Chociaz ja lubię takie akcje na ostatnia chwilę.... zawsze trochę emocji jest.

Przy okazji pozdrowienia dla kolegi
Dzięki za refferala :)

Last edited by a moderator:

eimi

Pionier e-mobilności
Spoko, ja już mam VIN nadany.
Troche za bardzo się wciągnałem, zerkam czy nie ma lepszej oferty jak juz zamówiłem.... prosta droga do nerwicy natręctw ;)
Pojawi się taka dzień po odbiorze :ROFLMAO:

cwireq

Posiadacz elektryka
Kiedy takie finansowanie bedzie na TM3? W USA na obydwa modele 0%... Ciekawe na ile skocza akcje Tesli po premierze Junipera...
Rozbudowują fabrykę w Berlinie. Może kiedyś uruchomią tam produkcję modelu 3 to dopiero bedzie można liczyć na jakieś promocje...

zibizz1

Pionier e-mobilności
Rok modelowy 25 to pewnie juz od polowy 24 jest wydawany...
Nowy rok w VIN mozna wrzucać od września. Y z Berlina od dnia wyjazdu z fabryki do dnia odbioru w salonie to może być poniżej 2 tygodni.

elmartines

Zadomawiam się
Kiedy takie finansowanie bedzie na TM3? W USA na obydwa modele 0%... Ciekawe na ile skocza akcje Tesli po premierze Junipera...
Już dawno ceny akcji rosną pod wyniki sprzedaży i nowe modele. Pytanie raczej o ile akcje spadną po premierach - wystarczy, że cokolwiek się ludziom nie spodoba i będzie zjazd chwilowy albo na dłużej. W myśl zasady kupuj plotki, sprzedawaj fakty. Vide premiera cybercab.