Ford Explorer - oferty / finansowanie

galux20

Zadomawiam się
A jakie warunki oferuje Santander?
Mam 2 spalinowki
Jedna z tego roku 6 tys km troc vw
Druga 23 rok 27 tyskm.
Zastanawiam sie o ile wiecej realnie dostane przy odsprzedaży tych spalin np za 4 lat.
Zalozmy ,ze a6c8 bedzie miało wtedy 40 tys km zamiat 70 tys km.
Dla mnie ti dodatkowa korzysc z elektryka

Last edited:

giancardi

Nowy na Forum
Czytając OWU Arvala wydaje mi się, że jak nie ma zaznaczonej opcji Serwis to oni nie naprawiają auta, tylko użytkownik to robi. Jest to napisane wprost.

juggler5, taki jest zapis, a przegląd jest płatny, tak więc nie wiem na ile to jest miarodajne.

Inna rzecz, że nawet jak człowiek miałby dychę dopłacić w ciągu tych 3 lat to i tak wyjdzie sporo mniej niż porównywalne modele. Dla porównania Elroq wartość 190tys., 4 lata, 37k wpłaty, rata 2.400 :O. I też coś słyszałem o udziale własnym w szkodzie.

Twenty

Zadomawiam się
Czytając OWU Arvala wydaje mi się, że jak nie ma zaznaczonej opcji Serwis to oni nie naprawiają auta, tylko użytkownik to robi. Jest to napisane wprost.

juggler5, taki jest zapis, a przegląd jest płatny, tak więc nie wiem na ile to jest miarodajne.

Inna rzecz, że nawet jak człowiek miałby dychę dopłacić w ciągu tych 3 lat to i tak wyjdzie sporo mniej niż porównywalne modele. Dla porównania Elroq wartość 190tys., 4 lata, 37k wpłaty, rata 2.400 :O. I też coś słyszałem o udziale własnym w szkodzie.
ale serwis elektryka to grosze, co 2 lata te 500-700 zl, zadnych filtrow, olejow etc

giancardi

Nowy na Forum
ale serwis elektryka to grosze, co 2 lata te 500-700 zl, zadnych filtrow, olejow etc
Rozumiem, to jest małe Miki, ten koszt to nic, chodziło mi o to, że ten zapis jest nieważny, skoro jest sprzeczny z tym co tak naprawdę jest w umowie

Chodzi o to że jak auto padnie po 2 latach to czy masz 100 procent pewności, że Ford, który sprzedał pojazd osobie prawnej będzie z własnej kieszeni to naprawiał, jest to gdzieś napisane? Bo jak dla mnie trzeba wziąć assistance na 3 rok i jeżeli ten assistance zawiezie Ci auto do serwisu i tam będzie to auto stało 2 miesiące to raz, że nie masz auta, dwa płacisz za naprawę, trzy Arval ma to gdzieś i ciągnie za wynajem.
W innym wypadku, jak jest zaznaczony assistance, serwis i samochód zastępczy to Arval bierze niesprawny samochód, odstawia do Forda, a my dostajemy zastępczy na ten czas i to my mamy gdzieś, ile to auto będzie tam stało.

Co innego sprzedaż osobie prywatnej, a co innego firmie leasingowej. To tak jakby Ford sprzedał auta Uberowi chociażby i dawał 8 lat gwarancji, no ja tego nie widzę, ale jak ktoś mi pokaże dokument, z którego to wynika to super.

Last edited:

Esiak

Posiadacz elektryka
Nie wiem po co ta dyskusja na temat gwarancji... To Arval bierze na siebie ewentualne problemy z brakiem gwarancji po 2 roku... Arval gwarantuje w umowie najemcy:

Zapewnienie mobilności.

1. W razie unieruchomienia Pojazdu, Arval zapewnia mobilność. Arval

zapewnia samochód zastępczy w tym samym Segmencie co Pojazd

przez cały Okres Najmu, na czas niemożności korzystania z

Pojazdu, w sytuacji unieruchomienia Pojazdu z powodu:

a. wypadku;

b. awarii mechanicznej;

c. naprawy blacharskiej lub lakierniczej.

mychah

Zadomawiam się
No tego właśnie nie wiemy, bo w części B kontaktu przy samochód zastępczy jest - a to ten jest nadrzędny nad OWU.
Zadałem te pytania Arvalowi ale póki co bez odpowiedzi.

giancardi

Nowy na Forum
No właśnie po to tam dyskusja , żeby ktoś np wrzucił warunki umowy.

A ma ktoś dostęp do OWU Arvala aktualnych? Bo w OWU z 2021 roku jest dokładnie opisane co to jest 'serwis' i tam tam np 'serwis' obejmuje przeglądy, ale też naprawy.

Jaka jest zatem różnica pomiędzy zaznaczoną opcją serwis i samochód zastępczy, a nie zaznaczoną? Bo z warunków, które wkleiłeś wynika, że samochód zastępczy jest, a jest on odznaczony w ofertach.

Dokładnie tak jak mychah pisze, OWU to jedno, a warunki szczególne to drugie. Skądś ta cena niska bierze.

Jakby ktoś mógł wrzucić OWU w pdfie i część B, chyba że zawiera dane osobowe.

giancardi

Nowy na Forum
A może z innej beczki, czy jest opcja i czy ktoś próbował brać najem Explorera po prostu w Arvalu , razem z tymi pakietami obsługi, czy też jest tak, że program jest sztywny i jedyny i poza tym nie ma żadnej oferty wynajmu?