Ford Explorer

mALEK

Pionier e-mobilności
z tego co widze, Ford usunal roczny abo na BO (za 700pln) i wprowadzil miesieczny tylko na Ionity - Ionity Premium za 51,50 /mies zostawiajac darmowy BO jako metode autoryzacji z cenami ladowania max dostepnymi u danego operatora ;). nie wiem jakie beda stawki dla nowego abo , ale z tego co pamietam, w BO Ionity mialo najnizsze ceny wsrod operatorow tak w PL jak i za granica.

stahoo

Zadomawiam się
Właśnie odebrałem swojego explorera w programie Ambasador - o którego istnieniu dowiedziałem sie dzieki temu wątkowi, także wielkie dzieki :)

Do tego auto bylo naładowane w 100% co uznałem za miłe zaskoczenie - 2 lata temu odbierałem spalinowa Kie, i dealer wydał na głębokiej rezerwie. Dostalem tez komplet dywanikow gumowych. Ogólnie do tej pory Ford Gliwice na duży +.

Mam parę pytan:
1. Blue oval jest gratis na rok i daje zniżki na ionity, pozostałe stacje po prostu ułatwia płacenie, cena taka sama, jakbym płacił jednorazowo karta, bez zakładania konta, czy dobrze myślę?
Czy moge ten rok aktywowac za jakiś czas dopiero, czy on już leci od wydania auta (w sumie nie wiem jakby to weryfikowali)? I czy zniżka na Ionity jest równa temu najwyższemu pakietowi u nich na stronie? Pytam, bo zastanawiam sie czy jadąc na wakacje zagraniczne nie lepiej wziąć zwykle Ionity na miesiąc na próbę, czy wyjdzie tak samo jak aktywujac blue oval.

2. Czy ktos juz załatwił z Arvalem cesje AC do wniosku, i jeśli tak to jak? Wystarczy zadzwonić na infolinię?

Z gory dzieki!
Ja odebrałem swojego w tydzień temu (w piątek). Też City Car Gliwice. Też naładowany do 100%. Ale dywaników gumowych nie dostałem:( Mimo prób negocjacji... Wziąłem fabryczny komplet z matami do bagażnika za mnóstwo monet (mimo zniżki).

Zaraz przed moim odbiorem też ktoś odbierał Explorera w tym samym kolorze (Glacier Blue) ale nie z programu Ambasador (lokalne blachy i brak oznaczeń programu). To są już co najmniej trzy w okolicach Gliwic:)

mattmd

Zadomawiam się
Ja odebrałem swojego w tydzień temu (w piątek). Też City Car Gliwice. Też naładowany do 100%. Ale dywaników gumowych nie dostałem:( Mimo prób negocjacji... Wziąłem fabryczny komplet z matami do bagażnika za mnóstwo monet (mimo zniżki).

Zaraz przed moim odbiorem też ktoś odbierał Explorera w tym samym kolorze (Glacier Blue) ale nie z programu Ambasador (lokalne blachy i brak oznaczeń programu). To są już co najmniej trzy w okolicach Gliwic:)
Z ciekawosci a kiedy zgłosiłeś się do programu i kiedy podpisałeś umowę z Arvalem?
Na umowie z Arvalem jest data odbioru pojazdu?
Ionity premium na rok w gratisie dodają czy to się już skonczyło?

stahoo

Zadomawiam się
Z ciekawosci a kiedy zgłosiłeś się do programu i kiedy podpisałeś umowę z Arvalem?
Na umowie z Arvalem jest data odbioru pojazdu?
Ionity premium na rok w gratisie dodają czy to się już skonczyło?
25.03 informacja ze strony dealera o ofercie w ramach programu Ambasador,
26.03 potwierdziłem chęć udziału,
28.03 pierwszy kontakt z Arvala z prośbą o wypełnienie wniosku,
01.04 podpisanie umowy z Arvalem,
04.04 informacja od dealera, że auto zostało zamówione (na wniosek Arvala) - data produkcji auta 03.04.
23.04 auto przyjeżdża do magazynu centralnego w Polsce (Poznań),
29.04 auto w Gliwicach,
08.05 auto zafakturowane i dokumenty przesłane od dealera do Arvala,
12.05 auto zarejestrowane przez Arvala,
16.05 odbiór:)

W części B kontraktu (umowy) powinien być wskazany termin do którego auto zostanie wydane (na pewnym etapie, w którymś z załączników pamiętam, że był ustalony na 15 maja), ale w moim kontrakcie nie jest to uzupełnione.

Kartę Blue Oval dostałem, ale jeszcze nie aktywowałem, licząc, że rok premium będzie obowiązywał od daty aktywacji, ale ktoś wspomniał, że promocja jest do 25 maja. Szukałem w sieci takiej informacji ale nigdzie nie znalazłem. Nie mam potrzeby aktywacji teraz ale chyba zrobię to dla pewności przed 25 maja, żeby nie przepadło.

Lelon

Nowy na Forum
Ja odebrałem wczoraj, też z Ambasadora :)
Z tego co widzę, darmowy okres próbny na Ionity Premium trwa 3 miesiące a nie rok.
Tak mi pokazuje aplikacja i taka sama informacja jest na stronie Forda.

Ja aktywowałem na razie tylko Blue Oval, ale to chyba bez sensu widzę skoro jest drożej niż bezpośrednio u operatorów.
Ionity premium na razie nie aktywowałem, ale pokazuje mi że darmowy okres próbny w moim przypadku zakońćzy się w sierpniu.

Ktoś ogarniał już wniosek o dopłatę z programu Moje E-Auto? Jakieś zwięzłe podsumowanie co jest potrzebne?

Lelon

Nowy na Forum
Tak jak pisałem, był rok i ja ma rok Ionity Premium:

View attachment 28295

może jednak promocja trwała do 21.05.2025, a nie 25 maja?
ale ten screen dotyczy BlueOval - Standardowy a nie Ionity Premium :) Zobacz co Ci pokazuje przy Ionity Premium - to jest oddzielna subskrypcja.

Tak czy siak to wierzę, że Ionity Premium wcześniej było na rok - takie informacje można znaleźć w necie sprzed kilku miesięcy. Teraz już jest na 3m-ce tylko niestety

Lelon

Nowy na Forum
BluOval Standardowy, ale okres próbny, który zawiera Ionity Premium trwa rok:

View attachment 28299
To widać każdy może mieć inaczej lub rzeczywiście promocja się skończyła i teraz inaczej to wygląda :) Zobacz jak to wygląda u mnie - są dwie zupełnie oddzielne subskrypcje. Blue Oval Standardowy w moim przypadku niestety nie zawiera Ionity Premium:

1747997088495.png

Jak wchodzę w subskrypcję Blue Oval to mam inny opis niż Ty:

1747997156904.png

Last edited:

Lelon

Nowy na Forum
Czy jest możliwość zapisania na stałe ustawień o ostrzeganiu o przekroczeniu prędkości?

Chciałbym ustawić żeby ostrzegało po przekroczeniu powyżej 10km/h ale widzę że ustawienia resetują się przy każdym uruchomieniu auta. Jest na to jakiś sposób?