Właśnie odebrałem swojego explorera w programie Ambasador - o którego istnieniu dowiedziałem sie dzieki temu wątkowi, także wielkie dzieki
Do tego auto bylo naładowane w 100% co uznałem za miłe zaskoczenie - 2 lata temu odbierałem spalinowa Kie, i dealer wydał na głębokiej rezerwie. Dostalem tez komplet dywanikow gumowych. Ogólnie do tej pory Ford Gliwice na duży +.
Mam parę pytan:
1. Blue oval jest gratis na rok i daje zniżki na ionity, pozostałe stacje po prostu ułatwia płacenie, cena taka sama, jakbym płacił jednorazowo karta, bez zakładania konta, czy dobrze myślę?
Czy moge ten rok aktywowac za jakiś czas dopiero, czy on już leci od wydania auta (w sumie nie wiem jakby to weryfikowali)? I czy zniżka na Ionity jest równa temu najwyższemu pakietowi u nich na stronie? Pytam, bo zastanawiam sie czy jadąc na wakacje zagraniczne nie lepiej wziąć zwykle Ionity na miesiąc na próbę, czy wyjdzie tak samo jak aktywujac blue oval.
2. Czy ktos juz załatwił z Arvalem cesje AC do wniosku, i jeśli tak to jak? Wystarczy zadzwonić na infolinię?
Z gory dzieki!