Ford Explorer

BartekEM

Zadomawiam się
Jak można obawiać się oplaty w stylu 700 pln po 3 latach?
1. Ta oplata jest po 24 miesiącach.
2. Kolega obawia sie obsługi serwisowej w 3 roku użytkowania (po gwarancji producenta), która nie jest objęta kontraktem - zgodnie z częścią B.

I faktycznie zgodnie z tym co pisał Esiak ford na swojej głównej stronie podaje, że ambasadory objęte są dwuletnią gwarancją.

Esiak

Posiadacz elektryka
To co przywołujesz to jest "owu". Sztampa, którą każdy dostaje. Są tam także zapisy o assistance, aucie zastępczym czy nawet oponach.
Jak się do tego ma część B kontraktu?
Puki auto jest na gwarancji producenta to można spać spokojnie. Jak już zdążyliśmy ustalić to serwis po 24 miesiacach jest płatny w zależności od aso ~ 700-800 pln.
I skoro nie mam obsługi serwisowej to na jakiej podstawie ma mi arval finansować np. usterkę skrzyni biegów po gwarancji producenta?
w OWU masz definicję czynszu, a potem dostajesz potwierdzenie warunków kontraktu, w których jest:

retertret454345345.png

opłata serwisowa, która zgodnie z OWU obejmuje koszty serwisowe i ubezpieczenie....

Last edited:

BartekEM

Zadomawiam się
w OWU masz definicję czynszu, a potem dostajesz potwierdzenie warunków kontraktu, w których jest:

View attachment 29414

opłata serwisowa, która zgodnie z OWU obejmuje koszty serwisowe i ubezpieczenie....
Wg mnie jesteś w błędzie.
Na drugą składową raty tj. opłatę serwisową sklada się nie tylko serwis i ubezpieczenie ale także:
- assistance
- ogumienie
- auto zastępcze
- polisa nnw
To wszystko razem jest zaszyte pod nazwą "opłata serwisowa".

Wypierasz nie wiem czemu część B kontraktu.