Ford Explorer

Esiak

Posiadacz elektryka
No i zobacz stawiasz ponad zapisy kontraktu jakiś automatycznie generowany dokument z e-maila pomimo tego, że w przedmiotowym kontrakcie masz czarno na białym już na pierwszej stronie pod swoim nazwiskiem zapis, że: pierwszeństwo mają zapisy Kontraktu.

Ta opłata serwisowa z e-maila to oc/ac i nic więcej. Kwotowo (w skali roku) to niewiele ponad 2% wartości auta z FV.

Natomiast Assistance Forda tj. Euroservice praktycznie na całą Europę to jest ciekawy wątek, który może warto potwierdzić w Arvalu bo jak możemy sobie z tego za free korzystać to Assistance na wyjazdy zagraniczne już mamy z głowy
Ten kontrakt to jakieś infografiki, jak na umowę to kiepsko i mało profesjonalnie wygląda...

zkubaaa

Nowy na Forum
Cześć,

Mam explorera w ambasadorze na 25 msc, standardowe warunki na 15kkm/rok, rata 860 PLN/msc brutto. Dostałem wycenę na zwiększony limit kilometrów - 20kkm/rok dopłata 143 PLN/msc; limit kilometrów 25kkm/rok dopłata 320 PLN/msc - oczywiście tutaj też kwoty brutto.

Wychodzi jakieś 75% kwoty za nadmiarowe kilometry z kontraktu.

Rozwrot

Fachowiec
No i zobacz stawiasz ponad zapisy kontraktu jakiś automatycznie generowany dokument z e-maila pomimo tego, że w przedmiotowym kontrakcie masz czarno na białym już na pierwszej stronie pod swoim nazwiskiem zapis, że: pierwszeństwo mają zapisy Kontraktu.
Opłata serwisowa jest na FV, a nie tylko w automatycznie wygenerowanym dokumencie.
To jest to za co faktycznie płacisz.
Skoro jest sprzeczność to na FV powinna być ona wyprostowana zgodnie z kontraktem, a nie jest.
Skoro nie jest to Avral nie dostrzega sprzeczności, mam zatem prawo stosować regulamin
A wystarczyło na FV wpisać pozycję "ubezpieczenie" i w definicji wpisać tak:
"Czynsz Najmu - uwidaczniany jest jako składający się z dwóch elementów: Opłaty
Finansowej oraz ubezpieczenia."

Niechlujstwo i tyle.
:)

Last edited:

BartekEM

Zadomawiam się
Opłata serwisowa jest na FV, a nie tylko w automatycznie wygenerowanym dokumencie.
To jest to za co faktycznie płacisz.
Skoro jest sprzeczność to na FV powinna być ona wyprostowana zgodnie z kontraktem, a nie jest.
Skoro nie jest to Avral nie dostrzega sprzeczności, mam zatem prawo stosować regulamin
A wystarczyło na FV wpisać pozycję "ubezpieczenie" i w definicji wpisać tak:
"Czynsz Najmu - uwidaczniany jest jako składający się z dwóch elementów: Opłaty
Finansowej oraz ubezpieczenia."

Niechlujstwo i tyle.
:)
Może i można było ale ja się upieram, że to wyłącznie kwestia nomenklatury z ich strony. Niefortunnie nazwana składowa.
Jakby napisali np. opłata usługowa lub manipulacyjna bądź jakkolwiek inaczej to nie byłoby niedopowiedzeń lub nadinterpretacji.
Życzę wam i sobie by wszelkie wątpliwości wyjaśniły się z korzyścią dla najemcy 😀 ale nawet niezależnie od tego ja i tak jestem puki co bardzo zadowolony.
Do potwierdzenia ten assistance Euroservice od Forda ale to ktoś obiecał, że jak sie dowie to napisze.

Kupujecie nowe zimówki? Czy coś używanego na te dwie/trzy zimy w okresie najmu?