Ford Explorer

jazon

Zadomawiam się
Dzięki kolegom za odpowiedzi. Zobaczymy w poniedziałek. Jeździłem Y i Explorerem, wstępnie padło na Y ale ze względu na rozwój rynku EV wybrałem opcję wynajmu jak kilku kolegów tu piszących. Wydaje się to być sensowne rozwiązanie.

Twenty

Zadomawiam się
Otrzymałem potwierdzenie, że Assistance obowiązuje przez dwa lata, tak jak bazowa gwarancja.
czyli biorac aktualnie exploera na 36 miesiace ten jeden rok jezdzimy ze sporym ryzykiem? brak gwarancji oraz assistance...

chociaz cos szlyszalem ze po 2 latach mozna wymowic ten najem bez oplat ale nie wiem ile w tym racji

mychah

Zadomawiam się
czyli biorac aktualnie exploera na 36 miesiace ten jeden rok jezdzimy ze sporym ryzykiem? brak gwarancji oraz assistance...

chociaz cos szlyszalem ze po 2 latach mozna wymowic ten najem bez oplat ale nie wiem ile w tym racji
Assistance przedłuża się po każdym przeglądzie o 12 miesięcy.
Przy czym tutaj uwaga - assistance Forda działa dla awarii, nie działa dla kolizji / wypadków.

Co do gwarancji - czekam na info z Arvala.

juggler5

Nowy na Forum
Cześć, jestem w trakcie zakupu Explorera, i zastanawiam sie nas opcją opon wielosezonowych, czy któś posiada taką opcję i może się wypowiedzieć ?

Rozwrot

Fachowiec
Cześć, jestem w trakcie zakupu Explorera, i zastanawiam sie nas opcją opon wielosezonowych, czy któś posiada taką opcję i może się wypowiedzieć ?
A gdzie mieszkasz? Ale za 800 zł to brać i nie pytać.
Swoją drogą ciekawi mnie czy ford dojedzie na tych letnich do końca kontraktu, bo czuję że komplet wystarczy na połowę.

boa

Pionier e-mobilności
Assistance przedłuża się po każdym przeglądzie o 12 miesięcy.
Przy czym tutaj uwaga - assistance Forda działa dla awarii, nie działa dla kolizji / wypadków.

Co do gwarancji - czekam na info z Arvala.
A czy Ford nie ma nadal Ford Protect, że po przeglądzie masz dalej gwarancje do 8 czy 10 lat i 180-200k km jak serwisujesz w ASO?

mychah

Zadomawiam się
A czy Ford nie ma nadal Ford Protect, że po przeglądzie masz dalej gwarancje do 8 czy 10 lat i 180-200k km jak serwisujesz w ASO?
Nic na stronie Forda na to nie wskazuje, przedłuża się wyłącznie assistance.
Problem z dokupieniem Ford Protect jest taki, że kosztuje 4900 zł za przedłużenie na lata 3-8. Nie widzę interesu w sponsorowaniu Arvalowi przedłużenia gwarancji po tym jak oddam samochód ;)

Jest też program Gwarancja 12 za 499 zł obejmująca poniższe elementy, ale teoretycznie wykupić może ją 'właściciel', którym jest Arval. Nie wiem jak podejdą do chęci wykupienia tego przez użytkownika.

1751272839925.png

Sporo pytań, mam wrażenie, że sami do końca nie przemyśleli tego tematu w Arval. Żaden punkt kontraktu wprost nie mówi jaki jest zakres odpowiedzialności użytkownika za usterki po gwarancji pojazdu bo z tego co widzę w internecie wszystkie pozostałe oferty obejmują obsługę serwisową i tam tego problemu nie ma.