Nie śmiej się dziadku z cudzego przypadku:
Swego czasu w social mediach pojawiło się nagranie z Tesli Model Y jadącej bez szklanego dachu. Jej właściciel twierdził, że odpadł...
elektrowoz.pl
Że Tesla to rozumiem - nowa marka, brak doświadczenia (ile ja się naczytałem o tych problemach z jakością zanim jednak się sam przejechałem i... kupiłem), ale FORD?
Taaakie doświadczenia, 100 lat na rynku i odpadający dach? Tak jak mam awersję do jakości VW (choć posiadam 2: Passat i Polo) i bardzo lubię moje 2 toyoty (Tercel i Sienna) to jednak Tesla jest lata świetlne z technologią i ja z łatwością pewne drobne niedociągnięcia wybaczam.
Wygląda na to iż w najbliższym czasie jakość to będzie w chińskich i koreańskich samochodach, w japońskich będzie przestarzale ale niezawodnie, VW i inne europejskie będą workiem bez dna (BMW po 3 silniki wymienione na gwarancji?!) i jak ktoś chce coś fajnego i niezawodnego to zostaje mu Tesla, bo te szpary w panelach serwis wyrównuje już perfekcyjnie wedle życzenia a cała reszta jest niezawodna.
A amerykańskie... Sam nie wiem. Jak widać są lata za Teslą jeżeli chodzi o elektryki, bo Tesli dach odpadał jakieś 8 lat temu