Freshmile

domingo

Fachowiec
Z Twojego podsumowania wynika, że na GW szału nie ma (praktycznie na to samo wychodzi). Może gdybyś osiągnął max moc byłoby lepiej.
Wyraźna różnica jest natomiast na IONITY
Ja bym powiedział, że może i szału nie ma na Greenway, ale i tak się bardziej opłaca - nie trzeba kupować abonamentu, ani dodawać kodów zniżkowych co miesiąc...
3,25 (CCS 200kW) to 3,25zł -5% = 3,08 przy 50kWh -> 154 PLN
licząc najgorzej jak miał kolega PawelGDZ (50kWh/45min) - (50kWh*0,3)+(45*0,3)=28,5 EUR -> 128 PLN
a jak prędkości będą lepsze i nie bawimy się w faktury i odliczanie PIT/VAT itd. to ja chętnie protestuję z GW.
Może z miesiąc, dwa podziała 🤞 zanim podzieli los Bonnet, Enel X Way, Be Charge

PawelGDZ

Posiadacz elektryka
licząc najgorzej jak miał kolega PawelGDZ (50kWh/45min) - (50kWh*0,3)+(45*0,3)=28,5 EUR -> 128 PLN
Ja policzyłem 131, bo inny kurs euro w mbanku wychodzi ;)
To była najgorsza opcja, bo tesla RWD a była ładowana pod korek, bo tak akurat pasowało z zasięgiem, na LR byłoby taniej bo inna krzywa ładowania
Na szczęście w Koszalinie niedługo powinien być otwarty punkt Ionity

Ładowanie na greenwayu działa bez problemu? U mnie nie chciało na kilku wystartować i skapitulowałem.
Być może nie opisałem tego jasno, ja robiłem wyliczenia na podstawie moich ładowania za pomocą karty/konta GW ze średnim abonamentem -rabat z evklub oraz obecnych stawek w FM, nie mam obecnie jeszcze karty FM, więc nie sprawdzałem, jak tylko dojdzie to pojadę sprawdzić i dam Ci tutaj znać ;)

Z Twojego podsumowania wynika, że na GW szału nie ma (praktycznie na to samo wychodzi). Może gdybyś osiągnął max moc byłoby lepiej.
Wyraźna różnica jest natomiast na IONITY
Tak, na GW szału nie ma ale nie trzeba płacić ABO i stukać kodów rabatowych na tańszą energie
Akurat tak wyszło, że na GW byłem RWD a na Ionity LR, czysty przypadek ;)

Jaceq

Pionier e-mobilności
Czy komuś udało się dostać fakturę na firmę? W aplikacji ani w ustawieniach profilu niczego takiego nie znalazłem..

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Ja też zamówiłem brelok. Dostałem fakturę na firmę. Tam jest miejsce do uzupełnienia „organizacja” coś w tym stylu. Tam wpisujesz dane firmy.
Też jestem ciekawy jak długo i czy będzie działać.
Karty rfid się sprzedały, francuzi w szoku.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Ja też zamówiłem brelok. Dostałem fakturę na firmę. Tam jest miejsce do uzupełnienia „organizacja” coś w tym stylu. Tam wpisujesz dane firmy.
Też jestem ciekawy jak długo i czy będzie działać.
Karty rfid się sprzedały, francuzi w szoku.
Nazwę organizacji wpisałem ale przecież najważniejsze jest VAT ID (Czyli NIP)

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Wczoraj zamówiłem kartę bez problemu. Dziś jest w drodze.
Ich ceny są dobre, ale nie aż tak jak były w Enel X Way. Zobaczymy.

Za to podoba mi się pokrycie roamingu. Sprawdziłem w paru miejscach i jest lepiej niz w Shell Recharge. Przynajmniej na mapce - pytanie. Życzę zawsze to zadziała. Ostatnio ładowarka jakaś w Czechach nie chciała mi przyjąć karty Shella. GW zadziałał.