FSD - doświadczenia i informacje

Gandalf

Pionier e-mobilności
Zmiany w FSD (aktualnie v10.8.1, niestety dostępne tylko w stanach :cry: ) są naprawdę imponujące
Powyższe napisałem tydzień temu, teraz wychodzi już v10.9 (tak jak zapowiadał Elon)
Wtedy napisałem, że zmiany są naprawdę imponujące.
Teraz tak nie napiszę, ale tylko dlatego, że głupio dwa razy pisać to samo.

Bronek

Pionier e-mobilności
Na marginesie, historia cen w USA
Ja załapałem się na przelicznik majowy 19r

Data............................ Cena

April 2019................ $5,000
May 2019..................$6,000
August 2019 .............$7,000
July 2020 ...................$8,000
October 2020............ $10,000
January 2022............ $12,000

gim-kg

Pionier e-mobilności
Czyli kolejna podwyżka i będzie $14,000
Moim zdaniem największa wada FSD to że jest przypisane do samochodu a nie do konta. Gdyby była taka opcja to może bym kupił, bo teraz to zanim będzie to miało możliwość takiej jazdy w Polsce jak w US to pewnie sprzedam samochód.

Bronek

Pionier e-mobilności
Moim zdaniem największa wada FSD to że jest przypisane do samochodu a nie do konta. Gdyby była taka opcja to może bym kupił, bo teraz to zanim będzie to miało możliwość takiej jazdy w Polsce jak w US to pewnie sprzedam samochód.
To mnie trzyma przy aucie i jeszcze boost dla równowagi. No i łaczność premium Jako marynarz to pewnie zrozumiesz, że co dwie lub trzy kotwice to nie jedna?

Jac3k

Posiadacz elektryka
Największa wada FSD to taka, że obecnie nie można mu ufać. Mnie by męczyła ciągła kontrola FSD i reakcje na jego babole. Nie wiesz czego można się po nim spodziewać. Może za 5 lat w EU coś to będzie warte.
Dopóki to będzie działało to ja już bym miał inny samochód. W sumie kasa wywalona w błoto.

Bronek

Pionier e-mobilności
A mnie to co jest wystarczy, ( bo musi) i bez tego nie kupię już auta.
jesli inni doszlusują do Tesli to kupię inne. Ale poki co to co nawet u nas prezentuje FSD dla mnie jest git. Mam toto od niemal początku i widze zmiany a co dopiero w wer BETA!!
Jezdżę na tym cały czas i mogę policzyć na palcach jednej ręki sytuacje gdzie mnie wkur..
na trasie szybkiego ruchu to relaks jak cholera. A i na zwyklych drogach pozamniejskich daje radę.
Miasto odpuszczam, bo u nas nakichane znaków i wiadomo auta z kierowcami "bez maseczki".

Norbert

Posiadacz elektryka
A mnie to co jest wystarczy, ( bo musi) i bez tego nie kupie juz auta.
jesli inni doszlusuja do tesli to kupię inne. Ale poki co to co nawet u nas prezentuje FSD dla mnie jest git. Mam toto od niemalpoczatku i widze zmiany a co dopiero w wer BETA!!
Jezdżęna tym cały czas i moge policzyc na palcach jednej ręki sytuacje gdzie mnie wkur..
na trasie szybkiego ruchu to relaks jak cholerna. A i na zwyklych drogach pozamniejskich daje radę.
Miasto odpuszczam, bo u nas nakichane znaków i wiadomo auta z kierowcami "bez maseczki".
Tylko na trasie to obecnie ta sama funkcjonalność co rozszerzony autopilot... :)
Mi też już ciężko bez tego się poruszać :) a FSD do miasta - chyba bez sensu, bardziej jako bajer ;)

Jac3k

Posiadacz elektryka
A mnie to co jest wystarczy, ( bo musi) i bez tego nie kupię już auta.
jesli inni doszlusują do Tesli to kupię inne. Ale poki co to co nawet u nas prezentuje FSD dla mnie jest git. Mam toto od niemal początku i widze zmiany a co dopiero w wer BETA!!
Jezdżę na tym cały czas i mogę policzyć na palcach jednej ręki sytuacje gdzie mnie wkur..
na trasie szybkiego ruchu to relaks jak cholera. A i na zwyklych drogach pozamniejskich daje radę.
Jakbyś kupował dzisiaj nową S-ke do dopłaciłbyś do FSD czy zostałbyś jednak przy standardowym Autopilocie?

Bronek

Pionier e-mobilności
Teraz jest w dwóch częściach, więc chyba bralbym niepelny i jak znam siebie to bym potem dokupił resztę?
Ale na pewno, to u mnie wliczone w cenę. Podobnie internet premium.
Ja miałem krotki okres jazdy niemal jak w Ameryce ( cos im sie popierdzielilo).

To cały urok Tesli, czego inni nie maja, plus przyśpieszenie. Pamietam te teksty : "Po co w sedanie taki zryw??" pozabijają baby ludzi!!! Itd.
A teraz jak elektryk ma 7 sek do setki, to zaczynaja marudzić, że slaby i to ci sami, co krytykowali Tesle.
Przywykłem, bo tak ze wszytkim od długich wlosow poczynając, na szybach elektrycznych i skrzyni automatycznej kończąc. "A Panie w cenie Harleya to byś se pan auto kupił i by panu deszcz na łeb nie padał " to tradycja.

Moje wybory a propos tesli To albo CT ale to mrzonka, albo S
Biała, z białą tapicerką LR, Nowa kierownica i FSD. Kola 18 stki bo nie lubie cienkich opon i to zawsze nie lubiłem.
bateria i jej rodzaj mi wisi, bo zasięg pow 350 km jest wystarczajacy
To na teraz, ale tylko krowa zdania nie zmienia.
czekam na mozliwość kliknięcia

Last edited: