FSD i EAP v.11 na jednym stosie

elektryk

Pionier e-mobilności
I tak samo ogranicza (także tempomat) jak jest sroga mgła. Dam sobie paznokieć uciąć, że nie ograniczało przed przejściem na Tesla Vision (i rzekomym wyłączeniu radaru w autach w niego wyposażonych). 😔
Pytanie co lepsze - zginąć w wypadku, bo system polegał tylko na radarze, który jest niezbyt wiarygodny (dużo false positive które są odsiewane przez soft), czy jednak prowadzić ostrożnie samemu gdy widoczność jest słaba.

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie piszemy o skrajnościach, ale o syfie na kamerach gdy szyby czyste. I słońcu które oślepia kamery a nie mnie.
Tempomat pada choć to my prowadzimy. Nie musi być aktywny wystarczy by pozostał zwykły

mgapinski

Posiadacz elektryka
W 2023.12 znowu coś się pozmieniało. Ładniej zwalnia, szczególnie w mieście ale na autostradach trzeba uważać na wiadukty jak za starych dobrych czasów przed Tesla Vision... 850km robiłem w dzień i miałem wiele gwałtownych hamowań a powrót był w nocy - 0 problemów. Eh...

Bronek

Pionier e-mobilności
Summon mi jeździł po parkingu, na BT a Tesla jechała za mną jak pies.
Wyprzedzała sama i zmieniała pas, bez ciężarka.
Yt mogłem oglądać podczas jazdy (to szybko zdechło)
Sama zjeżdżała w zjazdy, bez potwierdzania
Parkowała sama
To padło.

Dodano też kupę rzeczy i jak bym wymieniał, to chyba pisałbym do północy? To co teraz Tesle mają to niebo a ziemia w porównaniu z rokiem 2017- 2019.
Ale jednak w/w ułatwienia były fajne i istotne jak dla mnie.
Regres i postęp, moim zdaniem jednak na plus. A co ważne dotyczy to wszystkich roczników, czego raczej u innych nie ma

piotrazz

Posiadacz elektryka
Tak z ciekawości, FSD, który jest obecnie w USA nie jest dostępny w UE/PL? EAP, który mam idzie z aktualizacji podstawowych (np. 2023.12.X)?

pmlody

Pionier e-mobilności
Summon mi jeździł po parkingu, na BT a Tesla jechała za mną jak pies.
Wyprzedzała sama i zmieniała pas, bez ciężarka.
Yt mogłem oglądać podczas jazdy (to szybko zdechło)
Sama zjeżdżała w zjazdy, bez potwierdzania
Parkowała sama
To padło.
No tylko część tego to niestety regulacje UE