Gdańsk - ładowanie i parkowanie w pobliżu lotniska

lind.maykl

Zadomawiam się
Dzień dobry, jadę Teslą na lotnisko w Gdańsku i chciałbym naładować samochód na parkingu P6 lub P7. W aplikacji Elocity pisze, że nie ma opłaty za parkowanie na stacji po zakończeniu ładowania, czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Czy lepiej od razu naładować do 100%, czy odłożyć ładowanie na czas przylotu(+2 dni)?

Chciałbym pozostawić włączony Sentry Mode, ale pobierać energię ze stacji, ale obawiam się, że stacja może mnie rozłączyć po 100% lub jeśli połączę się z zaplanowanym ładowaniem.

STMS

Pionier e-mobilności
chcesz zostawić samochód z baterią naładowaną na 100% na kilka dni ?

podłącz ustaw limit na 55%

stacja przy 55 Cię rozlaczy a przed wylotem powrotnym zadzwoń na Elocity aby zrestartowali stacje i będziesz mógł ustawić aby 100% było w momencie ładowania powrotnego

nie ma opłat za nieodłączenie

lind.maykl

Zadomawiam się
chcesz zostawić samochód z baterią naładowaną na 100% na kilka dni ?

podłącz ustaw limit na 55%

stacja przy 55 Cię rozlaczy a przed wylotem powrotnym zadzwoń na Elocity aby zrestartowali stacje i będziesz mógł ustawić aby 100% było w momencie ładowania powrotnego

nie ma opłat za nieodłączenie
Będę miał około 20-30% i chcę mieć 100% przed przylotem.

Wygląda na to, że opcja jest świetna, ustalę limit około 60% i zadzwonię przed powrotem, aby ponownie aktywowali stację, dzięki.

Kanapa

Zadomawiam się
To są ładowarki lotniskowe
do tego służą 🤣
😡 Nie wydaje mi się to takie śmieszne.
Taki jedn wesołek przez przynajmniej kilka dni „blokował” stację ładowania na Westerplatte aż „ktoś” się wkurzył i odłączył mu przewód.

KrzysztofFly

Moderator
To są ładowarki lotniskowe
do tego służą 🤣
Z tego co pamiętam, to temat tych ładowarek był podejmowany rok lub dwa lata temu i o ile się nie mylę, to konkluzja wtedy była dokładnie taka.

Kanapa

Zadomawiam się
Taki jedn wesołek przez przynajmniej kilka dni „blokował” stację ładowania na Westerplatte aż „ktoś” się wkurzył i odłączył mu przewód.
Odszczekuję🤣 swoją Poprzednią wypowiedź.
Na lotnisku na płatnych parkingach nie ma publicznych stacji ładowania. To są dedykowane pod elektryki płatne miejsca postojowe z możliwością ładowania. Generalnie dostępne na rezerwacje.
https://www.interparking.pl/pl-PL/find-parking/GdanskAirport/
Na P6 nie pamiętam aby kiedykolwiek któreś z tych miejsc było wolne. Znając „organizację” zarządzającego ciekawy jestem czy rezerwacje faktycznie działają.

Last edited:

STMS

Pionier e-mobilności
ale to są ładowarki lotniskowe - tam jest mała moc ok 4 kW właśnie pod wielodniowe ładowania

parkingi te nie są godzinowe tylko wielodniowe

tak w idealnym świecie powinno działać lotnisko - dobre opłaty za parking i w miarę rozsądne opłaty za prąd

Gdańsk to wg mojej wiedzy najlepsze lotnisko dla EV w PL - prawie na każdym parkingu bliżej i dalej masz sporo ładowarek wielodniowych

Najnowsze dyskusje