Za to nie mozna polecic EFL ktory jako jedyny wszystkich ludzi zostawil bez dotacji bo nie byli tym zainteresowani.Polecam Emila Płonke który zajmuje się leasingiem w EFL pełen profesjonalizm.
Ja polecam ev-dla ciebie. Ogarna Ci w którym banku jest najtaniej. (Bez prowizji, oni zarabiają na bonusie z wolumenu sprzedażowego)Za to nie mozna polecic EFL ktory jako jedyny wszystkich ludzi zostawil bez dotacji bo nie byli tym zainteresowani.
A które nie przerażają?Co do ubezpieczenia mam do wyboru na tą chwile Hestia i PZU. Obie firmy lekko przerażają opiniami na Internecie 😅
Ja mam leasing w PKO Leasing. Ogarniają tam dotacje na najwyższym poziomie.Hejka wszystkim! 👋
Też aktualnie jestem na etapie szukania leasingu, także podepnę się do tematu 😄
Jeśli chodzi o banki to dostałem na tą chwilę oferty z PKO Leasing i Santander Leasing - bardzo podobnie kwotowo wychodzą przy wpłacie ok 35% - 4/5lat - wykup 1%. Byłbym wdzięczny jeśli ktoś, w którymś z tych banków ma leasing i podzieliłby się informacją jak poradzili sobie z dotacja + ogólne wrażenia jeśli chodzi o obsługę klienta 😄
Co do ubezpieczenia mam do wyboru na tą chwile Hestia i PZU. Obie firmy lekko przerażają opiniami na Internecie 😅 To samo pytanie, czy ktoś może miał styczność, z którąś z tych firm i podzieliłby się jak radzili sobie z ewentualnymi szkodami typu zbita szyba itp.?
Przy okazji jeszcze - brał ktoś może leasing/ubezpieczenie poprzez InGreen360? Jeśli tak, to też chętnie przyjmę opinie jak przebiega współpraca z nimi 🙏
Marcin z EVDlaCiebie robi odbiory także w Katowicach.Ja mogę polecić:
1. Dominik Kasztelaniec - Polismate
2. EVdlaCiebie.pl
Obydwie firmy super ogarniają leasing, ubezpieczenie i GAP. W EVdlaCiebie.pl dodatkowo robią odbiór samochodu (choć podejrzewam, że raczej tylko w Warszawie). Ja akurat wybrałem Dominika, bo choć oferty leasingu mieli bardzo zbliżone, za to Dominik dał super ofertę na ubezpieczenie.
A które nie przerażają?Hestia ma fajny pakiet dla posiadaczy EV.
Postaraj się o oferty u co najmniej 2 pośredników, a jeśli masz ofertę z Santander Leasing, to pamiętaj, że defaultowo dają oferty z GAP (czyli około +90 zł na miesiąc), ale czasami lepiej wziąć GAP poza leasingiem. Do tego PKO ma miesięczną opłatę za zniesienie TOiP, a Santander roczną.