Głosowanie na lokalizację SuC

piotrazz

Posiadacz elektryka

daniel

Señor Meme Officer
Jak ostatnio z Trójmiasta jechałem do Poznania, to tak się zastanawiałem czy nie zaproponować jakiś MOP w okolicach Żnina.
W okolicach Żnina przy zjeździe na ul. Aliantów do McDonalda jest ładowarka. Właśnie widzę że nawet przy McDonald jest ładowarka Chargein+. Kiedyś to by mi się przydało. Teraz jest też Powerdot pod Biedronką na tej samej ulicy. Jest tam też Lidl ale nie widzę ładowarki na plugshare. Jak na polskie standardy to bardzo dobrze obsługiwane miejsce gdzie masz jeszcze plan awaryjny.
Proponowałem to na stronie Tesli i GreenWay, ale bez rezultatu.

piotrazz

Posiadacz elektryka
W okolicach Żnina przy zjeździe na ul. Aliantów do McDonalda jest ładowarka. Właśnie widzę że nawet przy McDonald jest ładowarka Chargein+. Kiedyś to by mi się przydało. Teraz jest też Powerdot pod Biedronką na tej samej ulicy. Jest tam też Lidl ale nie widzę ładowarki na plugshare. Jak na polskie standardy to bardzo dobrze obsługiwane miejsce gdzie masz jeszcze plan awaryjny.
Proponowałem to na stronie Tesli i GreenWay, ale bez rezultatu.
No to może zagłosujmy na tą konkretną lokalizację? W Gdańsku po kilku latach prób coś się ruszyło 🤟

aadam75

Zadomawiam się
Ja też wskazałem wczoraj tą lokalizację w Żninie przy McDonald, dodatkowo jeszcze Shell przy wyjeździe z Bydgoszczy na S5 w kierunku A1. Dodałem też Ełk, na rubieżach północy. Tam wskazałem Shell, przy skrzyżowani 16 i nowej S61, bo to totalnie biała plama obecnie na mapie SuC

Bliskość Ciechocinka może wpłynąć na negatywną opinię, ale warto spróbować;)
"Bliskość" to 150km (w dwie strony) na Białe Błota (bo pewnie gdzieś tam by miało sens)/centrum. Niby 40min w jedną stronę ale jadąc Poznań-Trójmiasto to jest godzina różnicy wg Google Maps.
Zresztą miałem wrażenie, że przez jakiś czas była tam pinezka albo do głosowania albo na Coming Soon.

aadam75

Zadomawiam się
Ale wyobraźmy sobie trasę Zielona Góra- Gdańsk lub odwrotną. To 430 km. Start ze 100% z GD czy ZG, a po drodze tylko Poznań. Tam od ZG mam 75%, więc za dużo, a potem nie ma szans na GD bez ładowania. Jadąc odwrotnie też nie mam dużo szans na dojechanie do PZ z 5%. Dlatego coś na S5 byłoby bardzo sensowne.
Przy okazji, ten przetarg na ładowarki na Mopach z GDDKiA nie uwzględnia żadnej na trasie S5. Ktoś o niej zapomniał.

Last edited:

sh95

Entuzjasta elektromobilności
Przy okazji, ten przetarg na ładowarki na mopach z GDDKiA nie uwzględnia żadnej na trasie S5. Ktoś o niej zapomniał.
Będą następne przetargi, nie wszystko na raz. Na S5 nie wszystkie MOPy nawet zbudowali, tak więc przyjdzie czas.
Również szalenie mi zależy na S5, moja główna trasa to Trójmiasto - Wrocław. Żnin to idealnie połowa drogi.

piotrazz

Posiadacz elektryka
Będą następne przetargi, nie wszystko na raz. Na S5 nie wszystkie MOPy nawet zbudowali, tak więc przyjdzie czas.
Również szalenie mi zależy na S5, moja główna trasa to Trójmiasto - Wrocław. Żnin to idealnie połowa drogi.
Wrzuciłem propozycję lokalizacji w Żninie, ale nie pojawiła się jeszcze na liście do głosowania. Z opisu wynika, że dopiero w kolejnej turze będzie :-(

Last edited:

umcus

Pionier e-mobilności
Z tego (że w tym głosowaniu brak polskich lokalizacji) wniosek, że w Polsce nikt nie potrzebuje nowych SuC :) A tak poważnie, jak ktoś coś zgłasza, to chyba warto wybierać miejsca, gdzie są Auchan :) Ja już zgłosiłem w Płocku przy Auchan - Wyszogrodzka 140. Jak ktoś ma wolną chwilę, to niech też zgłosi - na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc w pojawieniu się propozycji.

daniel

Señor Meme Officer
Wrzuciłem propozycję lokalizacji w Żninie, ale nie pojawiła się jeszcze na liście do głosowania. Z opisu wynika, że dopiero w kolejnej turze będzie :-(
Dzisiaj Żnin McDonald oblegany. Dwa auta. Jedna Tesla na niemieckich blachach, a drugie jakieś wielki żółty trzmiel. Nawet nie zdążyłem się przyjrzeć co to za dziwo.