Głosowanie na lokalizację SuC

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
tesla znacznie lepiej wie gdzie ile pojazdów się potrzebuje ładować bez żadnej zabawy w głosowanie
To niekoniecznie prawda. Trasa jest planowana tak, aby odwiedzić istniejące SuC. My również (w jakimś zakresie) dostosowujemy trasę pod naszą wygodę - i jako parametr może to być ładowarka.

STMS

Pionier e-mobilności
To niekoniecznie prawda. Trasa jest planowana tak, aby odwiedzić istniejące SuC. My również (w jakimś zakresie) dostosowujemy trasę pod naszą wygodę - i jako parametr może to być ładowarka.

Jak to nie wie kto gdzie jeździ i ile ma % baterii w jakim miejscu trasy ?

Widziałeś swoją heatmapę np w Tessie ?
Oni mają to samo tylko że wszystkich tesli ….

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
Jak to nie wie kto gdzie jeździ i ile ma % baterii w jakim miejscu trasy ?

Widziałeś swoją heatmapę np w Tessie ?
Oni mają to samo tylko że wszystkich tesli ….
Wiedzą! Ale chodzi o to, że jeżdżę tam gdzie już SĄ ładowarki, a nie gdzie mogliby postawić!

daniel

Señor Meme Officer
Wiedzą! Ale chodzi o to, że jeżdżę tam gdzie już SĄ ładowarki, a nie gdzie mogliby postawić!
Ale jak ustawiasz nawigację do miejsca docelowego to mogą sobie popatrzeć czy nowy supercharger by pasował lepiej niż obecne i czy jesteś potencjalnym klientem.
Albo bez nawigacji, każda Tesla w promieniu 5 km z SOC<30% to potencjalny klient.

piotrazz

Posiadacz elektryka
Przez V2 ładowarki Tesli, unikam ich jak ognia na trasie po Polsce i wybieram IONITY. Zależy mi na w pełni zintegrowanej nawigacji po ładowarkach, więc się interesuję jak zwiększyć gęstość stacji na trasach. Być może jestem odosobnionym przypadkiem.

r-toor

Zadomawiam się
Czy to zabawa, nigdy się nie dowiemy, ale jak nie będziemy tego robić mamy 100% pewności, że to nie zadziała. Może po prostu powinniśmy sami się dogadać tutaj na forum jakie 3-4 lokalizacje zawsze zgłaszamy i robimy to grupowo.

Czy sieć jest wystarczająca - tak jak są wolne ładowarki, ale jeśli wszystkie stanowiska zajęte, nie ma możliwości, aby przekierowało Cię do następnej, bo kolejne są za daleko.
Jak widać po Ciechocinku (Odolion) zagęszczenie SuC nie ma znaczenia, bo odległość między nimi to 2 km, a jednak wybudowali.

Ale widać co miało znaczenie:
1. przy autostradzie / zjazd w obu kierunkach, więc nie muszą stawiać niczego po drugiej stronie jak na niektórych MOPach
2. McDonald's - częściej ktoś zjedzie na taką ładowarkę
3. Hotel/Restauracja/Miejsca parkingowe

r-toor

Zadomawiam się
Trzeba zasugerować lokalizacje. Im więcej będzie sugestii tym bardziej prawdopodobne, że pojawi się na liście w kolejnym glosowaniu (Q3). Ja sugerowałem ostatnio Żnin.
No to może lista:
1. Aliantów 33G, 88-400 Żnin
- Droga S5 (E261) / E251 - zjazd w obu kierunkach
- McDonald’s

Dokładam się do zgłoszenia - poszło zgłoszenie lokalizacji ode mnie

2. Gościnna 81A, 42-271 Częstochowa
- A1 / 908 - zjazd w obu kierunkach
- McDonald’s
- Duży parking / Stacja benzynowa - czasem jedziemy z ICE w grupie więc warto, aby oni też mieli powód zjechania na kilka minut

Jeszcze 2 :)

Bazarack

Zadomawiam się
No to może lista:
- McDonald’s

Dokładam się do zgłoszenia - poszło zgłoszenie lokalizacji ode mnie

2. Gościnna 81A, 42-271 Częstochowa
- A1 / 908 - zjazd w obu kierunkach
- McDonald’s
- Duży parking / Stacja benzynowa - czasem jedziemy z ICE w grupie więc warto, aby oni też mieli powód zjechania na kilka minut

Jeszcze 2 :)
Heh, ja dzisiaj właśnie Gościnną też zgłosiłem, bo to jest bardzo blisko mojego domu. Dla mnie może nie jakieś super przydatne, ale tak jak piszesz bardzo dobra lokalizacja. Dodatkowo zgłosiłem Castoramę w Piotrkowie Trybunalskim. Podoba mi się pomysł zebrania paru lokalizacji na forum i zgłaszania, nawet jeśli to tylko chłyt marketindody :)

Last edited:

daniel

Señor Meme Officer
- McDonald’s
Tu już jest chyba pozamiatane, bo stoi ChargeIn, Lidl, a niedaleko tez Orlen i PowerDot.
Ale jakby weszli ze swoimi cenami to by byli bez konkurencji.

Bronek

Pionier e-mobilności
Odkąd Polska pojawiła się w tej zabawie , a to w sumie od kilku lat , to nie zauważyłem wpływu tej rozrywki na rzeczywistość.
Na początku nawet próbowaliśmy zdobyć lokalizacje teslowską w hotelu AC i to pisząc do Centrali . Zero odzewu..
Może to im jest potrzebne do badań rynku lub orientacyjnej oceny sytuacji ?
Ale tylko przypadek sprawi iż ktoś zaproponuje miejsce , które kiedyś zaistnieje .