Głosowanie na lokalizację SuC

piotrazz

Posiadacz elektryka
No to może lista:
1. Aliantów 33G, 88-400 Żnin
- Droga S5 (E261) / E251 - zjazd w obu kierunkach
- McDonald’s

Dokładam się do zgłoszenia - poszło zgłoszenie lokalizacji ode mnie

2. Gościnna 81A, 42-271 Częstochowa
- A1 / 908 - zjazd w obu kierunkach
- McDonald’s
- Duży parking / Stacja benzynowa - czasem jedziemy z ICE w grupie więc warto, aby oni też mieli powód zjechania na kilka minut

Jeszcze 2 :)
Wrzucone obie lokalizacje jako sugestie, dzięki.

r-toor

Zadomawiam się
Ja chciałem dodać Chyżne ale się nie da. Jak to dodać?
1. Aliantów 33G, 88-400 Żnin
- Droga S5 (E261) / E251 - zjazd w obu kierunkach
- McDonald’s

2. Gościnna 81A, 42-271 Częstochowa
- A1 / 908 - zjazd w obu kierunkach
- McDonald’s
- Duży parking / Stacja benzynowa - czasem jedziemy z ICE w grupie więc warto, aby oni też mieli powód zjechania na kilka minut

3. Aleje Generała Władysława Sikorskiego 51, 97-300 Piotrków Trybunalski
- Droga A1 / 74
- Castorama
- Duży parking

4. Chyżne 297A
- Droga DK7 (na granicy ze Słowacją)
- Restauracja / Zajazd / Mini Zoo
- Duży parking

nabrU

Moderator
Wrzucone obie lokalizacje jako sugestie, dzięki.

A Ty @piotrazz to jakiś pracownik działu PR Tesli nie jesteś czasem ;) Bo jakoś nadzwyczaj aktywny w tym wątku jesteś? Pytam serio :unsure:

swietyPiotr

Zadomawiam się
Wychodzi natomiast na to, że nie jest w stanie wygrać przetargu z malutką (w porównaniu z Teslą) firmą w jednym z największych przetargów na MOP w 40mln kraju.
A ktos inny wygrał? Ktos inny stanal w szranki?
Tesla wygrała 2 lokalizacje (4 mopy) z kilkunastu. Nie wiem ile wiecej planowali. Nie wiem czy ktosj jeszcze startowal w tym przetargu, ale Ekoen i Tesla to jedyne wybrane firmy.
Ja sie ciesze, ze wygrala polska firma, choc pewnie nie bede korzystal z ich uslug.
Ciesze sie tez, ze W KOŃCU stanela do przetargu tez Tesla. I nawet cos wygrali. Cos powstanie.

swietyPiotr

Zadomawiam się
tu nie chodzi o drążenie ale zanegowanie błędnego myślenia ŻYCZENIOWEGO ... tak głosowanie to myślenie życzeniowe i każdy ma do tego prawo - tego nikt nie zabrania

ale

nie wprowadzajcie czytelników w błąd, że to głosowanie ma jakikolwiek wpływ na miejsce SuC , ilość SuC w kontekście PL
A masz jakies przecieki, ze to nie ma wplywu? Ze osoby podejmujace decyzję o budowie lub nie SuC sa glusi i slepi na te wyniki?

Nawet jezeli nie ma bezpostedniego przelozenia (choc kilka lokalizacji rowniez w PL zaczyna powstawac wlasnie w miejscach, ktore wygraly... Moze i przypadek), to na pewno ma przelozenie marketingowe. Efekt halo.

piotrazz

Posiadacz elektryka
A Ty @piotrazz to jakiś pracownik działu PR Tesli nie jesteś czasem ;) Bo jakoś nadzwyczaj aktywny w tym wątku jesteś? Pytam serio :unsure:
Nope, zwykły użytkownik i fanboy Tesli (niekoniecznie Muska) 😆

Przemekc1

Fachowiec
A masz jakies przecieki, ze to nie ma wplywu? Ze osoby podejmujace decyzję o budowie lub nie SuC sa glusi i slepi na te wyniki?

Nawet jezeli nie ma bezpostedniego przelozenia (choc kilka lokalizacji rowniez w PL zaczyna powstawac wlasnie w miejscach, ktore wygraly... Moze i przypadek), to na pewno ma przelozenie marketingowe. Efekt halo.

W ten sam sposób można zapytać czy masz jakieś przecieki, że to ma wpływ.
Dla mnie jakimś dowodem, że ktoś w ogóle ogląda te wyniki w Tesli byłby komunikat po paru miesiącach od zakończenia głosowania "przeanalizowaliśmy zwycięskie miejsce, zrobimy to w ciągu X czasu" albo "przeanalizowaliśmy to miejsce, ale z powodu XYZ na ten moment nie ma możliwości/sensu takiej instalacji". No naprawdę konkurs gdzie po paru latach nic się nie dzieje jest kpiną i zastanawiam się jak można tego bronić.
Jeżeli chodzi o przełożenie marketingowe to np na mnie taki konkurs gdzie organizator olewa uczestników ma właśnie odwrotne od zamierzonego.

A ktos inny wygrał? Ktos inny stanal w szranki?
Tesla wygrała 2 lokalizacje (4 mopy) z kilkunastu. Nie wiem ile wiecej planowali. Nie wiem czy ktosj jeszcze startowal w tym przetargu, ale Ekoen i Tesla to jedyne wybrane firmy.
Ja sie ciesze, ze wygrala polska firma, choc pewnie nie bede korzystal z ich uslug.
Ciesze sie tez, ze W KOŃCU stanela do przetargu tez Tesla. I nawet cos wygrali. Cos powstanie.
No Ekoen wygrał. Popraw mnie, ale Tesla startowała chyba na wszystkie lokalizacje, więc chyba tyle planowali. Super, że wygrała polska firma i te ładowarki powstaną, ale "W KOŃCU stanela do przetargu tez Tesla. I nawet cos wygrali. Cos powstanie." nie brzmi jakoś super biorąc pod uwagę, że to podobno potentat na rynku, który sieć ładowania traktuje priorytetowo i podobno nie dla czystego zysku tylko dla propagacji elektromobilności (słowa ludzi odpowiedzialnych za ten dział na X). Po prostu pokazuje, że w przetargu gdzie mieli szans na kilkanaście miejsc w kraju dali ciała, bo nie traktują naszego rynku na poważnie - oczywiście w pełni ich decyzja, może i biznesowo słuszna.