Greenway - informacje ogólne

KrzysztofFly

Moderator
Ładowałem się dzisiaj na Greenwayu w dwóch miejscach i na obu ładowarkach ten kabel po prawej nie działał. Kabel po lewej odpala odrazu. Sprawdzałem aplikacją i kartą RFDI bo właśnie mi przysłali.
Tak jest na GW, że ten prawy kabel nie działa?
View attachment 27909View attachment 27910
Sprawdź na ich stronie czy podają, że oba złącza działają czy też nie. Był jakiś czas temu duży problem z działaniem jednego złącza, chyba właśnie na tym modelu ładowarki i naprawiali to z tego co pamiętam jakąś aktualizacja softu.

boa

Pionier e-mobilności
Mam pytanie do osób jeżdżących S8 w kierunku Wrocławia. Jeśli miałem potrzebę, to jakoś zawsze ładowałem się na GW Słupia pod Bralinem. Tylko że tam jest straszny syf. No raz na jedzenie zatrzymałem się w Chacie Walichnowskiej i tam już miło, ale w sumie to za blisko od Warszawy. Przed Wrocławiem jest jeszcze jak widzę Tauron MOP Jonas, ale 100kw (poprzednie 150 i 140 - szału nie ma, ale zawsze trochę szybciej). Przed Wrocławiem jeszcze jakiś Orlen 100kw, potem znowu pusto i dopiero za Wrocławiem na np. A4 jest znowu GW. Słabo na tej trasie jest, ale co polecacie? Jakie macie doświadczenia?

krzysiekwaw

Zadomawiam się
Mam pytanie do osób jeżdżących S8 w kierunku Wrocławia. Jeśli miałem potrzebę, to jakoś zawsze ładowałem się na GW Słupia pod Bralinem. Tylko że tam jest straszny syf. No raz na jedzenie zatrzymałem się w Chacie Walichnowskiej i tam już miło, ale w sumie to za blisko od Warszawy. Przed Wrocławiem jest jeszcze jak widzę Tauron MOP Jonas, ale 100kw (poprzednie 150 i 140 - szału nie ma, ale zawsze trochę szybciej). Przed Wrocławiem jeszcze jakiś Orlen 100kw, potem znowu pusto i dopiero za Wrocławiem na np. A4 jest znowu GW. Słabo na tej trasie jest, ale co polecacie? Jakie macie doświadczenia?
Ja doładowuje troche na tauronie. Zawsze pusty :)

krzysiekwaw

Zadomawiam się
a tam jakoś w miarę przyjemnie jest jak się zatrzymasz na parę minut? pocieszyłeś mnie, że działa ;-) nigdy nie miałem przyjemności z Tauronem...
piździ jak w kieleckim, kibel jak w latach 90 i nic poza tym :D możesz posłuchać szumu z s8. ale ładowarka idzie 95/100 w moim Y przy przygotowanej baterii. Dodatkowo z plugsurfing jest za 1,35 zł teraz :)

boa

Pionier e-mobilności
A
A bez PlugSurfing cena w weekendy 1.76 cały dzień. W tygodniu dynamiczna. Więc nawet jak PlugSurfing skończy z promocją warto o nich wiedzieć
to faktycznie dobra opcja. Szkoda że nie 200-350kw, ale cóż, nie można mieć wszystkiego ;)