Greenway - informacje ogólne

Tofik

Nowy na Forum
Ja wczoraj też się naciąłem na MOP Działowo: z racji że wczoraj miałem pierwszą wycieczkę poza okolice komina, trzeba się było doładować MOP Działowo kierunek na Łódź, piękna stacja GW, podjechałem, nie zwróciłem uwagi że wybrałem ładowarkę 50kW (na szczęście), karta Skody Powerpass, ładowanie 4,40 za kWh..., na infolini, że to nie jest ich stacja i ceny mogą sobie ustalać dowolnie, Na pytanie jak naładować w cenie akceptowalnej? Pani z GW: nie ma takiej możliwośći... Pierwsze łądowanie i taka wtopa... Przez to musiałam jeszcze Ionity w Kutnie odwiedzić: wrażenia zgoła odmienne....
Podpowiedzcie proszę, jak ładować auta w drodze w kosztach przyzwoitych, bo do GW jestem mocno nastawiony negatywnie... Wszystkie plusy aut na prąd przy takiej stawce za ładowanie tracą jakikolwiek ekonomiczny sens...

sh95

Entuzjasta elektromobilności
Ja wczoraj też się naciąłem na MOP Działowo: z racji że wczoraj miałem pierwszą wycieczkę poza okolice komina, trzeba się było doładować MOP Działowo kierunek na Łódź, piękna stacja GW, podjechałem, nie zwróciłem uwagi że wybrałem ładowarkę 50kW (na szczęście), karta Skody Powerpass, ładowanie 4,40 za kWh..., na infolini, że to nie jest ich stacja i ceny mogą sobie ustalać dowolnie, Na pytanie jak naładować w cenie akceptowalnej? Pani z GW: nie ma takiej możliwośći... Pierwsze łądowanie i taka wtopa... Przez to musiałam jeszcze Ionity w Kutnie odwiedzić: wrażenia zgoła odmienne....
Podpowiedzcie proszę, jak ładować auta w drodze w kosztach przyzwoitych, bo do GW jestem mocno nastawiony negatywnie... Wszystkie plusy aut na prąd przy takiej stawce za ładowanie tracą jakikolwiek ekonomiczny sens...
Dopytam. Czy chodzi na pewno o MOP Działowo - czy raczej MOP Malankowo, a koło wsi Działowo, na A1 między Nowe Marzy a Toruniem, kierunek Łódź? https://www.plugshare.com/location/373171

Bo to ewidentnie jest stacja GreenWaya, nie jest oznaczona jako partnerska. Sami podają cenę od 2,10 z ich abo: https://map.greenwaypolska.pl/?locationId=68905

Ev3

Pionier e-mobilności
Przez to musiałam jeszcze Ionity w Kutnie odwiedzić: wrażenia zgoła odmienne....
Podpowiedzcie proszę, jak ładować auta w drodze w kosztach przyzwoitych, bo do GW jestem mocno nastawiony negatywnie...
Podpowiedź powyżej - jak dasz radę, to Ionity lub MOL (na nowych stacjach z lepszą prędkością).
Plus Moya w promocji obecnej, ale tego jest niewiele.

Tofik

Nowy na Forum
Dopytam. Czy chodzi na pewno o MOP Działowo - czy raczej MOP Malankowo, a koło wsi Działowo, na A1 między Nowe Marzy a Toruniem, kierunek Łódź? https://www.plugshare.com/location/373171

Bo to ewidentnie jest stacja GreenWaya, nie jest oznaczona jako partnerska. Sami podają cenę od 2,10 z ich abo: https://map.greenwaypolska.pl/?locationId=68905
Nie jestem przyzwyczajony do takiego planowania podróży, a widzę że trzeba się przestawić...
Dane MOP na poniższej fakturze... To jest MOP Malankowo, tak mi się wydaje...
ładowanie.jpg

Last edited:

Tofik

Nowy na Forum
Podpowiedź powyżej - jak dasz radę, to Ionity lub MOL (na nowych stacjach z lepszą prędkością).
Plus Moya w promocji obecnej, ale tego jest niewiele.
A MOL jest obok na tym MOP, ale że to Węgrzy to uznałem, że lepiej będzie "naszych wybrać"

Ev3

Pionier e-mobilności
A MOL jest obok na tym MOP, ale że to Węgrzy to uznałem, że lepiej będzie "naszych wybrać"
Ale stacja MOL czy ładowarka?
Bo jak ładowarka to najtańsza opcja przy dużej baterii, płacisz ryczałtowo 79 zł i ładujesz ile wejdzie.
Też trzeba zaplanować, żeby podjechać z możliwie pustą baterią, żeby się najbardziej kalkulowało.

refi1234

Posiadacz elektryka
trzeba czytać regulamin, ja o tym wiem od momentu rejestracji i kupna karty
Hmm, gratuluje ilości wolnego czasu.
Gdybym miał czytac wszystkie drobne druczki w każdej instrukcji i regulaminie to mam zajęcie do 2035 :) Korzystam z ok 150-200 apek wtelefonie, w tym do samego ladowania mam ShellRecharge, Noxo, OrlenCharge, Polenergia, Ionity, Elocity, Greenway i Tesla.
Także jeszcze raz, powodzenia w rozmienianiu życia na drobne.

Wolę piętnować takie zachowania. Raz im sie udało zarobić na mnie kilka złociszy - ale więcej na tym stracą niż zyskają. Jak ten watek przeczyta kilkaset albo tysiąc osób będących w głównej grupie ich klientów to myslisz że warto im było te 20 - 30 zl zarobic?

Last edited:

Slavekk_

Posiadacz elektryka
No właśnie, czemu tu są żale do GW jak ładowarka była odpalana kartą Skody.
Pytać Skody ocb...

PS. Jeszcze faktura tak obcięta by nie było widać kto wystawił...