Hak do TMY

pmlody

Pionier e-mobilności
Ja kupiłem Thule. Tesla robi dobre auta elektryczne, ale o przewozie rowerów więcej moim zdaniem wiedzą specjaliści pokroju Thule
A wiesz, że tesla sama tego nie produkuje? Tylko sprzedaje produkt podwykonawcy pod swoją marka?

ciastek

Pionier e-mobilności
jakieś fikuśne wynalazki jak np ten od tesli?
Atera Strada EVO 2 for 2 bicycles

Giaur77

Fachowiec
A wiesz, że tesla sama tego nie produkuje? Tylko sprzedaje produkt podwykonawcy pod swoją marka?
Tak samo jak dywaników... Nie wiem kto jest faktycznym producentem, ale moim zdaniem nie jest to jakaś górna półka. Takie marki się cenią, a tutaj Tesla zarabia na sprzedaży swojego logo na bagażniku rowerowym.

Z mocowaniem roweru na aucie nie ma żartów. Przy jakimś zdarzeniu może z tego wyjść niezły pasztet. Ergonomia jest równie ważna, więc warto stawiać na sprawdzone rozwiązania.

Mateusz

Zadomawiam się
znalazlem jeszcze cos takiego, bezpośrednio w kwadratowy profil w samochodzie a wiec odpada mocowanie kuli. Ktoś używa? Co myślicie?

ciastek

Pionier e-mobilności
znalazlem jeszcze cos takiego, bezpośrednio w kwadratowy profil w samochodzie a wiec odpada mocowanie kuli. Ktoś używa? Co myślicie?

Myślimy, że nie masz amerykańskiej Tesli.
Bezpośrednio z Twojego linka: "Heron będzie idealnym wyborem do samochodu sprowadzonego z Ameryki, gdzie standardem jest hak holowniczy z kwadratowym profilem o średnicy 2" (51x51 mm)."
U nas masz zaczep kulowy. O taki:
GUID-7F0997C8-0273-4814-9139-A9B47E211F73-online-en-US.jpg
Sam sprawdź: https://www.tesla.com/ownersmanual/modely/pl_pl/GUID-A6D6CF75-C9CA-4140-97FA-341E27E3B4D8.html

ciastek

Pionier e-mobilności
hmm ale ciagle nie montuje się tego zaczepu w kwadratowy profil w samochodzie? nawet w instrukcji na zdjęciu widać ze jest kwadratowy

View attachment 8548
W tej samej instrukcji, obrazek wyżej, jest uchwyt z okrągłym zaczepem (gniazdem). A nad nim obrazek z kulą, która też ma okrągły zaczep (wtyk). Dwa do jednego dla okrągłego. :D

Mateusz

Zadomawiam się
haka no dobra, niech będzie :D Jak odbiorę samochód to będzie to pierwsze miejsce które rozkręcę :D

Oglądałem kilka testów na YT i wszędzie był kwadratowy profil ale fakt, były to testy z USA. Myślałem ze w tej kwestii niema różnic miedzy wersja z USA a EU. Tak czy siak - dzięki za wyprowadzenie z błędu:)