Hak do TMY

p0li

Pionier e-mobilności
Myślałem, że rozwiązali kwestię haka bardziej "premium"... Nie mówię, żeby od razu elektrycznie, ale składany hak to inny poziom wygody.
wez juz nie kop lezacego... ;)

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Jak zamawiamy TMY z hakiem, to on obecnie montowany jest w fabryce? Podejrzewam, że tak skoro wybiera go się w konfiguratorze?

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Jak zamawiamy TMY z hakiem, to on obecnie montowany jest w fabryce? Podejrzewam, że tak skoro wybiera go się w konfiguratorze?
Dostajesz w pudełku osobno, teraz nie ma znaczenia, każda Y jest gotowa na hak.

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Więc nie ma potrzeby konfigurować z hakiem jako nowe.

Zakładał ktoś we własnym zakresie hak innego producenta niż markowany Tesla? Np. Westfalia
I montował ktoś to poza aso Tesla? Jak taki zabieg ma się do gwarancji?

aadamuss

Pionier e-mobilności
Ktoś zakładał i coś z softem nie poszło. Jak zamawiasz w konfiguratorze to montują w fabryce. Jak chcesz domówić to montują w serwisie wymieniając/dokładając jakąś belkę. Czekam na montaż haka od września 😀

pmlody

Pionier e-mobilności
Tak samo jak dywaników... Nie wiem kto jest faktycznym producentem, ale moim zdaniem nie jest to jakaś górna półka. Takie marki się cenią, a tutaj Tesla zarabia na sprzedaży swojego logo na bagażniku rowerowym.

Z mocowaniem roweru na aucie nie ma żartów. Przy jakimś zdarzeniu może z tego wyjść niezły pasztet. Ergonomia jest równie ważna, więc warto stawiać na sprawdzone rozwiązania.
No i właśnie apropo thule. Kupiłem ich bagażnik na hak na rower. O ile jakość wykonania i mocowanie na kuli jest ok, to pałąk, do którego mocuje się ramę przez łączniki, jest mega niestabilny. Na dołach na pewno będzie łapać luzy i się wycierać. Mam nie za duży rower (mam 178cm wzrostu) i rozstaw kół to tak na styk wchodzi. Podsumowując: jak na produkt top z akcesoriów do bagażu, to chińska tandeta za 1/3 ceny robi to samo.

polishkid

Zadomawiam się
No i właśnie apropo thule. Kupiłem ich bagażnik na hak na rower. O ile jakość wykonania i mocowanie na kuli jest ok, to pałąk, do którego mocuje się ramę przez łączniki, jest mega niestabilny. Na dołach na pewno będzie łapać luzy i się wycierać. Mam nie za duży rower (mam 178cm wzrostu) i rozstaw kół to tak na styk wchodzi. Podsumowując: jak na produkt top z akcesoriów do bagażu, to chińska tandeta za 1/3 ceny robi to samo.
Również myślałem nad thule ale cena mnie przekonała do Atery co jest w sklepie tesla. Cena atery to prawie połowa ceny thule.

Poza tym jeżeli będą jakieś problemy z Atera to niech Tesla rozwiazkuje problem skoro sprzedają bagażniki u siebie.

Frunek

Fachowiec
No i właśnie apropo thule. Kupiłem ich bagażnik na hak na rower. O ile jakość wykonania i mocowanie na kuli jest ok, to pałąk, do którego mocuje się ramę przez łączniki, jest mega niestabilny.
Jaki model kupiłeś? Ja się zastanawiam nad VeloCompact 926.