Holiday Update - spekukacje

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Update dzisiaj mam z 2023.44.30.5 na 2023.44.30.8. W .5 miałem bug ze nie działało mi zwykły dziwiek zamykania auta jak spróbowałem kozy. Albo bynajmniej ja nie wiem jak wrócić:(. Ciekawe czy ten bug będzie w .8.

piotrazz

Posiadacz elektryka
Po wgraniu 2023.44.30.1 w TM3 miałem dziwne zachowanie auta. Pierwszy raz tak się stało, nie zablokowało drzwi po odejściu od auta. Żadnego telefonu, zegarka ani niczego w aucie nie zostawiłem co mogło spowodować takie zachowanie. Co ciekawe, w aplikacji miał status, że jest otwarty - więc go naturalnie zamknąłem zdalnie. Status w apce się zmienił, ale auto nie :-| Nawet nie reagował na zamknięcie z karty. Odjechałem z miejsca na parking i problem zniknął. Nie wiem czy ktoś próbował mi zakłócić sygnał BT i wykorzystać go potem do otwarcia auta. W każdym bądź razie - po aktualizacji do kolejnych minor releasów już ten problem nie występuje. Spotkał się ktoś z Was z czymś takim na tym firmwarze?

chewbacca

Posiadacz elektryka
U mnie nadal nie da się jednak ustawić offsetu w sposób opisany przeze mnie wcześniej... Nadal nie działa :-( wersja 224.8.7

EDIT: teraz się wczytałem w instrukcję. Być może to działa, nie próbowałem zwiększać rolką prędkości. Wcześniej było tak, że w menu Autopilota mogłem ustawić offset +10km/h i przełączyć na włączenie AP na aktualną prędkość (i offset zostawał). Później i teraz ten offset się przełącza na 0km/h. Ale być może to nie ma znaczenia bo rolką i tak da się zwiększyć prędkość o +10km/h :) muszę sprawdzić!

Mikołaj Kopernik

Posiadacz elektryka
U mnie nadal nie da się jednak ustawić offsetu w sposób opisany przeze mnie wcześniej... Nadal nie działa :-( wersja 224.8.7

EDIT: teraz się wczytałem w instrukcję. Być może to działa, nie próbowałem zwiększać rolką prędkości. Wcześniej było tak, że w menu Autopilota mogłem ustawić offset +10km/h i przełączyć na włączenie AP na aktualną prędkość (i offset zostawał). Później i teraz ten offset się przełącza na 0km/h. Ale być może to nie ma znaczenia bo rolką i tak da się zwiększyć prędkość o +10km/h :) muszę sprawdzić!
No dokładnie, najważniejsze, że da się rolką zwiększyć.

chewbacca

Posiadacz elektryka

zibizz1

Pionier e-mobilności
Prawdopodobnie chodzi o to że nie da się ustalić pozycji fotela pasażera, więc nie mozna zapamietać jak jest ustawiony, ale można nim przesuwać. Jedyna opcja to nagranie przejścia z jednej pozycji do drugiej, typu 2 sekundy oparcia w dół+ 3 sek fotel do tyłu, ale jak zrobisz 2 razy pod rząd i dojdzie do krańcowych pozycji to sie zepsuje i nie będzie można wrócić odwrotnie. Może tez pod różnym obciazeniem z inna predkościa zmieniac pozycję

chewbacca

Posiadacz elektryka
Prawdopodobnie chodzi o to że nie da się ustalić pozycji fotela pasażera, więc nie mozna zapamietać jak jest ustawiony, ale można nim przesuwać. Jedyna opcja to nagranie przejścia z jednej pozycji do drugiej, typu 2 sekundy oparcia w dół+ 3 sek fotel do tyłu, ale jak zrobisz 2 razy pod rząd i dojdzie do krańcowych pozycji to sie zepsuje i nie będzie można wrócić odwrotnie. Może tez pod różnym obciazeniem z inna predkościa zmieniac pozycję
No i tak spoko. I ciekawe że inne gadżety od majfrendów jak np. jakieś ekraniki dla pasażerów z tyłu, które mają opcję regulacji fotela pasażera, wymagają oprócz wpięcia do OBD także podpięcia się bezpośrednio pod zasilanie tego fotela...

danielm

Pionier e-mobilności
No i tak spoko. I ciekawe że inne gadżety od majfrendów jak np. jakieś ekraniki dla pasażerów z tyłu, które mają opcję regulacji fotela pasażera, wymagają oprócz wpięcia do OBD także podpięcia się bezpośrednio pod zasilanie tego fotela...
highland ma możliwość przesuwania fotela pasażera z tylnego ekranu, mifrendy skopiowały tę funkcjonalność w swoich ekranach pod warunkiem że wepniesz się w sterownik tego fotela. mam w swojej 3 2019 od miesiąca i działa dobrze. jako kierowca też mogę się obrócić za siebie i z ekranu tylnego przestawić fotel pasażera, łatwiej niż próbować sięgać w przyciski z boku fotela