Prorok czy co? https://forum.elektrowoz.pl/threads/2024-8.6121/post-148007No i oddadzą offset dla ustawienia AP +10km/h od zczytanego ograniczenia prędkości (przy ustawieniu, że włączenie AP aktywuje go z ustawioną aktualną prędkością pojazdu - zabrane przy okazji przedostatniej aktualizacji).
U mnie nadal nie da się jednak ustawić offsetu w sposób opisany przeze mnie wcześniej... Nadal nie działa :-( wersja 224.8.7
No dokładnie, najważniejsze, że da się rolką zwiększyć.U mnie nadal nie da się jednak ustawić offsetu w sposób opisany przeze mnie wcześniej... Nadal nie działa :-( wersja 224.8.7
EDIT: teraz się wczytałem w instrukcję. Być może to działa, nie próbowałem zwiększać rolką prędkości. Wcześniej było tak, że w menu Autopilota mogłem ustawić offset +10km/h i przełączyć na włączenie AP na aktualną prędkość (i offset zostawał). Później i teraz ten offset się przełącza na 0km/h. Ale być może to nie ma znaczenia bo rolką i tak da się zwiększyć prędkość o +10km/hmuszę sprawdzić!
To w sumie jak to się ma do nowej funkcji z Sexy Buttons która niby nie wymaga podłączania nic dodatkowego (jak mówią w prezentacji):Nie pozwala. Elon kłamał. https://www.reddit.com/r/TeslaLounge/comments/vfr2hm/_/icy1aag
No i tak spoko. I ciekawe że inne gadżety od majfrendów jak np. jakieś ekraniki dla pasażerów z tyłu, które mają opcję regulacji fotela pasażera, wymagają oprócz wpięcia do OBD także podpięcia się bezpośrednio pod zasilanie tego fotela...Prawdopodobnie chodzi o to że nie da się ustalić pozycji fotela pasażera, więc nie mozna zapamietać jak jest ustawiony, ale można nim przesuwać. Jedyna opcja to nagranie przejścia z jednej pozycji do drugiej, typu 2 sekundy oparcia w dół+ 3 sek fotel do tyłu, ale jak zrobisz 2 razy pod rząd i dojdzie do krańcowych pozycji to sie zepsuje i nie będzie można wrócić odwrotnie. Może tez pod różnym obciazeniem z inna predkościa zmieniac pozycję
highland ma możliwość przesuwania fotela pasażera z tylnego ekranu, mifrendy skopiowały tę funkcjonalność w swoich ekranach pod warunkiem że wepniesz się w sterownik tego fotela. mam w swojej 3 2019 od miesiąca i działa dobrze. jako kierowca też mogę się obrócić za siebie i z ekranu tylnego przestawić fotel pasażera, łatwiej niż próbować sięgać w przyciski z boku fotelaNo i tak spoko. I ciekawe że inne gadżety od majfrendów jak np. jakieś ekraniki dla pasażerów z tyłu, które mają opcję regulacji fotela pasażera, wymagają oprócz wpięcia do OBD także podpięcia się bezpośrednio pod zasilanie tego fotela...