Holiday Update

Bronek

Pionier e-mobilności
Coś się dzieje. Apki trzeba zatwierdzać na stronie Tesli..niektóre przestały działać . S3xy buttons przestało być widoczne na BT , wycieraczki czekają aż ktoś wiadro wody wyleje na szybę. Mulily mapy. Aplikacja też startuje dłużej
Aktualizacje wchodzą długo. Nigdy tak nie miałem...Czuje, że z racji ilości Tesli, będzie niedługo problem z transmisją itd...
Jak to wszystko pierd..... nie, to nikt tego nie ogarnie. Dobrze, z Ci co kupili mogła się jeszcze tym nacieszyć, bo czarno to widzę. Jak dla mnie, pomimo wielu dodatków to poprawy systemu a propos jazdy nie widzę na tyle co by można się spodziewać po tych latach co tym autem jeżdżę.
Ale... fura warta tej kasy jak do tej pory .
Kołobrzeg - Gdańsk na ostro w paskudnej pogodzie i 30 minut w Szemudzie na Gernwayu tykko ładowałem i to nie do pełna . Zreszta i tu karta była nie do rozpoznania i via apka trzeba było odpalić. Czyli nie polecam elektryków marudą lub pechowcom.
Czuje ze to ostatnia moja Tesla, bo CT raczej nie liczę.?

wiktor

Posiadacz elektryka
Mam wrażenie, że po holiday update tempomat działa jakoś "elektrycznie" 😅
Na prostej drodze potrafi hamować jak samochód inny na przeciwległym pasie stoi grzecznie i czeka na włączenie się do ruchu. No jakoś tak masakra, to autopilot działał tak wcześeniej a teraz jeszcze tempomat ... tylko ja tak mam?

Pepek

Posiadacz elektryka
Na razie póki co nie narzekam - dziś pierwsza większa jazda po updacie i o odcinkowym pomiarze ostrzega ładnie (ale tylko wizualnie), auta w martwej strefie wykrywa i też ostrzega po nowemu, parkowanie 360 takie sobie na razie, ale nie wygląda źle, wycieraczki chodzą rzadziej, ale przy kropieniu na szybę też ładnie reagują, tempomat wciąż ok, autopilota jeszcze nie włączałem.

wiktor

Posiadacz elektryka
no dzisiaj to w ogóle hit. przejeżdżało obok mnie BMW na ekspresówce i tempomat przyhamował jak mnie minęła. potem jechał kolejny samochód i to samo, zaznaczam, że oba samochody nie zmieniły pasa ruchu po tym jak obok mnie przejechały.

slaveq

Pionier e-mobilności
no dzisiaj to w ogóle hit. przejeżdżało obok mnie BMW na ekspresówce i tempomat przyhamował jak mnie minęła. potem jechał kolejny samochód i to samo, zaznaczam, że oba samochody nie zmieniły pasa ruchu po tym jak obok mnie przejechały.
Może jak to z bmw bywa lepiej przyhamować bo nawet jak nic nie robi to zawsze może coś odwalić niebezpiecznego.

Bronek

Pionier e-mobilności
Powiem tak....... : Jak jadę na AP to godzę się na jej autonomię. Jej głupoty i dziwne zachowania. Na ogół już teraz są one w celu zachowania bezpieczeństwa. Moze czasem nadmiernego ale to rozumiem.
Jedynie w co cześciej ingerujęl to daję kierunkowskaz przy wyprzedzaniu. Bo nawet w MadMax potrafi podjeżdżać, zwalniać i dopiero potem próbować wyprzedzać. Ja często ją ubiegam. ( z ciężarkiem wystarczy tylko kierunkowskaz) i zmienia pas. W drugą stronę (powrót) robię odwrotnie - opóźniam kierunek po jej propozycji , a nie jak Janusze dróg, aby nie walić wodą, błotem , kamieniami itp.

mart15

Zadomawiam się
kiedyś tesla czujnikami wykrywała szpary między dwoma płaszyznami i tam się wciskała parkując tak że miałem potem problem wyjechać. teraz chyba próbuje wykrywać linie i działa to .... różnie ale za to potrafi zaparkować na pustym parkingu czego wcześniej nie robiła bo potrzebowała auta albo ściany obok
o co chodzi z tym wybieraniem miejsca do parkowania? to jakaś funkcja której jeszcze nie odkryłem? ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
o co chodzi z tym wybieraniem miejsca do parkowania? to jakaś funkcja której jeszcze nie odkryłem? ;)
Wykrywa jak jedziesz wolno np wzdłuż parkingu.. Nie ma sygnału że znalazła, ale jest komunikat na ekranie.
Tesla jak Harleye parkuje tylko tylem, lub wzdłuż.

jarqu

Posiadacz elektryka
Kolejna poprawka

Attachments

• Screenshot_2023-12-30-09-57-10-75_dea0ed4dc7fea9051b966dd91d80d9ae.jpg
    Screenshot_2023-12-30-09-57-10-75_dea0ed4dc7fea9051b966dd91d80d9ae.jpg
    440,5 KB · Liczba wyświetleń: 18