Homelink

pmlody

Pionier e-mobilności
Szukam gogoś kto zainstalował to urządzenie w samochodzie. Czy robił to przez autoryzowany serwis czy należy przerabiać coś w bramie i jak to się sprawdza.
Ja robiłem sam.

Bronek

Pionier e-mobilności
Niestety wiele bram nie obsluguje . Najtaniej to radowy przekaźnik za ok 50 zł podpiety pod piny włącznika klawiszowego .Wada to że nie jest to tak dobrze kodowane .
U mnie żadna z trzech bram nie dala się homelinkiem zaprogramować Chamberlain , Nice i FAAC.

Gdybym nie miał dane, to bym sobie tym glowy nie zawracał , w Trojce bramy mi obsługiwały np Google home lub inne patenty . W dalszym ciagu tego tez używam

W Xsie dali Homelinka to rzeźbiłem , ale to lekki badziew i na trzy tylko funkcje .Jedna fajna rzecz to geolokalizacja czyli ustalanie metrów

slaveq

Pionier e-mobilności
Niestety wiele bram nie obsluguje . Najtaniej to radowy przekaźnik za ok 50 zł podpiety pod piny włącznika klawiszowego .Wada to że nie jest to tak dobrze kodowane .
U mnie żadna z trzech bram nie dala się homelinkiem zaprogramować Chamberlain , Nice i FAAC.

Gdybym nie miał dane, to bym sobie tym glowy nie zawracał , w Trojce bramy mi obsługiwały np Google home lub inne patenty . W dalszym ciagu tego tez używam

W Xsie dali Homelinka to rzeźbiłem , ale to lekki badziew i na trzy tylko funkcje .Jedna fajna rzecz to geolokalizacja czyli ustalanie metrów
Hej, a właśnie chce podpiąć brane Hormann pod wyłącznik klawiszowy. Jakie są tego wady?

pmlody

Pionier e-mobilności

Z tym niewiele to bym nie przesadzał, moja egzotyczna jest obsługiwana :D

Bronek

Pionier e-mobilności
Wad nie ma o ile da Ci się zaprogramować na te dwa homelinkowe sposoby.
Po prostu jedne wchodzą inne nie .
Ja w jednej z bram nie mam czujników IR i czasem homelink robi jaja , jak brama np segmentowa to walnie w dach .
Dlatego tylko mam automatycznie ustawiony wjazd na 6 m , a wyjazd klikam w gówniany malutki napisik na ekranie Aktywuj

@pmlody AD egzotyczne To tak !! Właśnie im bardziej "CHIŃSKA" tym pewniejsza :) te popularne u nas w/w ciężko .

slaveq

Pionier e-mobilności
Wad nie ma o ile da Ci się zaprogramować na te dwa homelinkowe sposoby.
Po prostu jedne wchodzą inne nie .
Ja w jednej z bram nie mam czujników IR i czasem homelink robi jaja , jak brama np segmentowa to walnie w dach .
Dlatego tylko mam automatycznie ustawiony wjazd na 6 m , a wyjazd klikam w gówniany malutki napisik na ekranie Aktywuj

@pmlody AD egzotyczne To tak !! Właśnie im bardziej "CHIŃSKA" tym pewniejsza :) te popularne u nas w/w ciężko .
Zainstalowałem u siebie, podłączyłem pod wyłącznik klawiszowy. Na razie wygląda to tak, że w momencie jak wsiadam do auta to wyświetla mi duży przycisk do aktywacji bramy. Po przyjeździe automatycznie aktywuje się otwieranie bramy jak jestem w odległości 12 metrów. Czy można z tego jeszcze coś wyciągnąć? W sensie czy np mogę mieć automatyczne otwieranie bramy w momencie wbicia biegu?