Homelink

Bronek

Pionier e-mobilności
chyba nie ? ide sprawdzić
Wiem ze stojąc w zasiegu BT moge homelinka aktywować zegarkiem
A do tego tez Google Home i tez gadając " otworz garaż" i podajac pin . Takze te inne patenty mają więcej możliwości niz te homelink .Bo nawet stosując program do makr Macrodroid np , można tez otwierac itp z geolokalizacji, lub jakiegos innego wyzwalacza jak np pozycja telefonu w danym miejscu itp itd ...

Bronek

Pionier e-mobilności
tak wlasnie siedze w aucie i faktycznie tylko summon
U mnie summon zdycha w trakcie, otworzy i lekko ruszy auto i potrafi tak stanąc ze drzwi nie mogę otworzyć . Czasem mu sie uda .I to w obu Teslach. To od czasu powstania Bety

Last edited:

raf_3city

Nowy na Forum
Zainstalowałem u siebie, podłączyłem pod wyłącznik klawiszowy. Na razie wygląda to tak, że w momencie jak wsiadam do auta to wyświetla mi duży przycisk do aktywacji bramy. Po przyjeździe automatycznie aktywuje się otwieranie bramy jak jestem w odległości 12 metrów. Czy można z tego jeszcze coś wyciągnąć? W sensie czy np mogę mieć automatyczne otwieranie bramy w momencie wbicia biegu
mam brame Hormann (garaz) i potem druga wjazdowa na posesje Sommer. Czy mozesz napisac jak sobie z tym poradzic zeby te dwie byly podobnie otwierane jak u ciebie przy wyjezdzie jak wsiadam do samochodu? no i na powrocie otwieranie jak bede w promieniu 200m?

slaveq

Pionier e-mobilności
mam brame Hormann (garaz) i potem druga wjazdowa na posesje Sommer. Czy mozesz napisac jak sobie z tym poradzic zeby te dwie byly podobnie otwierane jak u ciebie przy wyjezdzie jak wsiadam do samochodu? no i na powrocie otwieranie jak bede w promieniu 200m?
Hormann jest prosty, ja man bramę lineamatic. Najlepiej sprawdzić w instrukcji. Na płytce bramy masz wyprowadzenie 24v:
IMG_5229.jpeg

i zaciski do włącznika klawiszowego:
IMG_5230.jpeg

Kupiłem jednokanałowy przekaźnik od Proximy. Nowa rewizja ma dwa styki nc i no podpiąłem zasilanie. Podpiąłem złącze NC, skonfigurowałem pilota wg instrukcji i działa. Odległość aktywacji od bramy możesz sobie regulować w aucie, nie wiem czy złapie z 200 m. Co do drugiej bramy możesz albo kupić proxime z dwoma kanałami i ciągnąć kabel albo dwa przekaźniki osobno tylko sprawdź czy ma wyprowadzenie zasilania z plyty. Jeśli nie to osobny zasilacz 12/24 v.