Kona EV
Fachowiec
Czy powody są istotne? Nie ma to nie ma. Lepiej chyba zapytać kiedy wrócą...Czy ktoś może wie dlaczego Hyundai w Polsce wycofał się matowych kolorów Instera?
Czy powody są istotne? Nie ma to nie ma. Lepiej chyba zapytać kiedy wrócą...Czy ktoś może wie dlaczego Hyundai w Polsce wycofał się matowych kolorów Instera?
dla tych co już kupili matowy mogą by istotneCzy powody są istotne? Nie ma to nie ma. Lepiej chyba zapytać kiedy wrócą...
Zakładasz, że lakier będzie schodził?dla tych co już kupili matowy mogą by istotne
Imho to chodziło o popyt - lakiery matowe w każdej marce trzeba zabezpieczyć ppf, inaczej będzie masakra - inster ma jednak inny profil handlowy niż Santa Fe , a rynek polski też ma kwestię CCC itdZakładasz, że lakier będzie schodził?
Masz w tym temacie jakieś doświadczenia?Imho to chodziło o popyt - lakiery matowe w każdej marce trzeba zabezpieczyć ppf, inaczej będzie masakra - inster ma jednak inny profil handlowy niż Santa Fe , a rynek polski też ma kwestię CCC itd
Rozmawiałem z ludźmi w salonach BMW, MB i Hyundaia i stąd mój wpis - wszędzie to samo mówili o lakierach matowych. Co do Instera to moje przypuszczenia, nie widziałem dokumentów wewnętrznychMasz w tym temacie jakieś doświadczenia?
Plus lakier matowy sam w sobie jest wyraźnie droższy i w naturalny sposób dopłata do niego w aucie za 100-dopłata plus problematyczne utrzymanie to jednak inaczej niz w aucie za 600 tysRozmawiałem z ludźmi w salonach BMW, MB i Hyundaia i stąd mój wpis - wszędzie to samo mówili o lakierach matowych. Co do Instera to moje przypuszczenia, nie widziałem dokumentów wewnętrznych
W lakierach matowych bardzo łatwo o uszkodzenia, wżery itp, poza tym one się z czasem wyświęcają, są coraz mniej matowe i to rodzi olbrzymie problemy przy naprawach lakierniczych. Folia PPF zabezpiecza i można cieszyć się matowym lakierem - ale to też swoje kosztuje i dlatego o ile w autach za kilkaset tysięcy to może działać, o tyle w małych autkach miejskich niekoniecznie. Moja opinia![]()
Oj kosztuje, bo zastanawiałem się, żeby zabezpieczyć auto dla żony i tak na "oko" (przez brak formatek) detailer mi to wycenił na 13k netto z bezbarwnym PPF. To jest 12% wartości Instera w wersji Smart 🫣Rozmawiałem z ludźmi w salonach BMW, MB i Hyundaia i stąd mój wpis - wszędzie to samo mówili o lakierach matowych. Co do Instera to moje przypuszczenia, nie widziałem dokumentów wewnętrznych
W lakierach matowych bardzo łatwo o uszkodzenia, wżery itp, poza tym one się z czasem wyświęcają, są coraz mniej matowe i to rodzi olbrzymie problemy przy naprawach lakierniczych. Folia PPF zabezpiecza i można cieszyć się matowym lakierem - ale to też swoje kosztuje i dlatego o ile w autach za kilkaset tysięcy to może działać, o tyle w małych autkach miejskich niekoniecznie. Moja opinia![]()
No właśnie o to chodzi. I teraz pytanie, ile osób zdecyduje się w PL na taki lakier… więc wycofali, a był chyba siłą rozpędu z innych rynków lub chcieli zobaczyć, czy może akurat ludzie się rzucą jako coś niedostępnego w innych małych autach i będzie to trendy. Ale tak nie było, więc… no właśnieOj kosztuje, bo zastanawiałem się, żeby zabezpieczyć auto dla żony i tak na "oko" (przez brak formatek) detailer mi to wycenił na 13k netto z bezbarwnym PPF. To jest 12% wartości Instera w wersji Smart 🫣