NiekoniecznieCzyli choroby wieku dzieciecego![]()
Ja się jeszcze łudzę, że może zgodnie z komunikatami marcowymi jednak już sobie jakoś Kia/Hyundai z tym poradziła i nowo produkowane egzemplarze nie będę mieć tych problemów. W takim wypadku mogłoby to tłumaczyć nagłe pojawienie się u nas w kraju dużej ilości masłowych limieted wyprodukowanych wcześniej na inne rynki, na których bardziej im zależy, ale to tylko spekulacja.Niekoniecznie
Problemy z ICCU są od dawna, w różnych modelach.
Chyba nie potrafią za bardzo sobie z nimi poradzić.
Handlowiec mi powiedział, że limited są przeniesione z innych rynków do nas ze względu na niewymierną popularność względem zakładanego planu sprzedażowego. To jest też powód dla którego w połowie marca na stronie pojawił się cennik na model MY26. Ale to handlowiec, mogło chodzić o cokolwiek i pewnie się tego nie dowiemy 🥸Ja się jeszcze łudzę, że może zgodnie z komunikatami marcowymi jednak już sobie jakoś Kia/Hyundai z tym poradziła i nowo produkowane egzemplarze nie będę mieć tych problemów. W takim wypadku mogłoby to tłumaczyć nagłe pojawienie się u nas w kraju dużej ilości masłowych limieted wyprodukowanych wcześniej na inne rynki, na których bardziej im zależy, ale to tylko spekulacja.
DC 85 kW to maksymalna wartość, którą może ładować. Można podłączyć każdą szybszą - nie będzie miało wpływu na tempo ładowania.Czy to możliwe że obsługuje Ładowarkę DC 350 kW (do 80%) 30 min - skopiowane z pdf z cennikiem.
Jakie jest wyciszenie przy 100-120-140 ? Proszę sprawdzić, no i ogólny komfort zawieszenia.
Ja stałem przed dokładnie takim wyborem to mogę ci odpowiedzieć: przede wszystkim nieprawdą jest, że kosztują tyle samo bo za Instera w wersji Smart wychodziło mi 131900zl, natomiast za odpowiadającą mu wersǰę Techno Renault 5 w tym samym kolorze musiałbym zapłacić 151100zl. W podanej cenie Hyundaia jest dopłata za lakier, a w Renault za lakier, pakiet zimowy i asystentów jazdy bez których już od dawna nie kupuje nowych samochodów. Końcowo po rabacie za Hyundaia wyszło mi 126 tys., do tego serwis na 4 lata w cenie i w zależności od promocji w dniu odbioru auta ubezpieczenie AC/OC na pierwszy rok albo wallbox/karta Greenwaya. W Renault mowa była tymczasem o dywanikach gumowych i oponach co uznałem za nieśmieszny żart. Nie wykluczam że być może gdybym był bardziej zdecydowany to i oferta byłaby ciekawsza, ale szans wynegocjowania tego samego nie było żadnych. Różnica wynosiła grubo ponad 30 tys.zl. Na Instera podają czarno na białym 5 lat gwarancji z assitance, podczas gdy w Renault stanęło w końcu na 2. Wiem że w zeszłym roku wprowadzili te gwarancję odnawialna co roku jeśli wykona się u nich przegląd ale nie potrafiono mi powiedzieć ile taka usługa bedzie kosztować w kolejnych latach. Chciałem to porownać z kosztami ubezpieczenia od napraw skoro i tak sa tam wyłączenia. Technicznie oba auta w ww. wersjach mają baterie o podobnej pojemności, ale Renault ma mocniejszy silnik i szybiej rozpędza się do 100. Osobiście uznałem ze w miescie nie ma to dla mnie zadnego znaczenia, ale już odrobinę wieksze zużycie jakies tam ma. Co do miejsca z tyłu to w moim przypadku całkowicie to wykluczyło ten samochód z opcji zakupu.Jak dla mnie cena tego auta jest zdecydowanie za wysoka. Nie wiem jak ktoś moglby wybrać instera zamiast Renault 5, które kosztuje tyle samo a jesy o klasę lepszym autem (tak, ma mniej miejsca z tyłu, ale wszystkim innym rozkłada instera na łopatki).
Hyundai widać, że ustawił cennik pod polskie dopłaty i kroi polskich klientów.
Jak dla mnie cena tego auta jest zdecydowanie za wysoka. Nie wiem jak ktoś moglby wybrać instera zamiast Renault 5, które kosztuje tyle samo a jesy o klasę lepszym autem (tak, ma mniej miejsca z tyłu, ale wszystkim innym rozkłada instera na łopatki).
Hyundai widać, że ustawił cennik pod polskie dopłaty i kroi polskich klientów.