I-90 Surge - wyścig na 5000 km

daniel

Señor Meme Officer
Wyścig ze Seattle do Bostonu wzdłuż drogi międzystanowej 90 - najdłuższej Interstate w USA. 3100 mil asfaltowej żeglugi. W przeliczeniu na wartości europejskie to będzie prawie okrągłe 5000 km. Nie jest to Cannonball - max prędkość to ograniczenie +10 mil/h.

1731964832816.png

1731966279310.png

Zawodnicy:
2024 Honda Acura TLX Type S (15,8 galonów, czyli 60 litrów premium bezołowiowej 91 oktanów)
2024 Tesla Model 3 LR RWD (82 kWh)
2023 Tesla Model S Plaid (100kWh)
2024 Genesis G80 Electric (87,2 kWh)
2024 BMW i7 eDrive50 (105,7 kWh)
2025 Porsche Taycan (97 kWh)
2024 Hyundai IONIQ 6 SEL (77,4 kWh)
2024 Mercedes EQS 450+ (108,4 kWh)
2025 Lucid Air Grand Touring (118 kWh)
2013 Tesla Model S 85 (85 kWh)

Jak widać sporo samochodów ma w okolicach 100 kWh baterii. Tak jak by sobie tego życzyła grupa użytkowników forum pod wodzą @cooler -a. Ciekawie jak wypadły te samochody na tle konkurencji. ;)

Prawie 12 godzin ukontentowania. Zapraszam.

1/4
2/4
3/4
4/4

1731964505427.png

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Tylko ślub dziecka lub pogrzeb dziadka mógłby mnie zmusić do jazdy " , ale i tak bym raczej wysłał SMSa
Albo poleciał samolotem

daniel

Señor Meme Officer
Ja taki dystans pokonuje w 3 dni minium , inaczej nie jadę. I chyba tylko raz czy dwa w życiu coś koło tego robilem samochodem osobowym .,
Tylko ślub dziecka lub pogrzeb dziadka mógłby mnie zmusić do jazdy " , ale i tak bym raczej wysłał SMSa

W praktyce te 2 godzinki w lewo i prawo rozłożą się w czasie i dystansie na niezauważalne roznice, wystarczy sraczka, pragnienie itp.
Po takim rajdzie należy doliczyć czas w ktorym kierowca dojdzie do siebie...
Też bym chyba nie dał rady. Nawet jak byłem 10 lat młodszy to 8 godzin jazdy wykańczało. Nie jeździłem co prawda luksusowym Mercedesem z masującymi siedzeniami. Może wtedy byłoby lepiej.
Kusi mnie żeby zrobić taką wyprawę u nas w Europie, ale musiałoby to być koło, bo nie chciałoby mi się wracać drugie tyle. 😭

nabrU

Moderator
OK 40+ godzin to długa jazda, ale czy ktoś oglądał filmiki: tam jechało 3 kierowców na zmianę na samochód.

Bronek

Pionier e-mobilności
OK 40+ godzin to długa jazda, ale czy ktoś oglądał filmiki: tam jechało 3 kierowców na zmianę na samochód.
Po kiego ? Czyli jesli podzielimy przez 3 , to wychodzi już dluga ale do strawienia a la @cooler trasa
. I mamy mniejsze różnice czasów i coś co przypominać już może trasę wakacyjną.

A tak tu w tym tescie w realu rodzinnym , to tata , mama i partner lub partnerka obojga , prowadzą na zmianę, aby w np w Maroku odwiedzić innych swingersów, i to tak na szybko , bo to krótki weekend a bawić sie chce.
Wniosek wtedy taki że dla kilkudziesiciu minut roznicy nie warto sie wysilać na kombinacje bo wszystkim da sie normalnie pojechać. Czas jazdy staje się nie tak istotny a bardziej osobiste preferencje i dostepna kasa

daniel

Señor Meme Officer
Obejrzałem od początku do końca. Robili sobie "prysznic" mokrymi chusteczkami, bo zaczynało brzydko pachnieć. XD Tylko szaleniec by tak jechał przez dwie doby.

vwir

Pionier e-mobilności
A tak tu w tym tescie w realu rodzinnym , to tata , mama i partner lub partnerka obojga , prowadzą na zmianę, aby w np w Maroku odwiedzić innych swingersów, i to tak na szybko , bo to krótki weekend a bawić sie chce.
Wniosek wtedy taki że dla kilkudziesiciu minut roznicy nie warto sie wysilać na kombinacje bo wszystkim da sie normalnie pojechać. Czas jazdy staje się nie tak istotny a bardziej osobiste preferencje i dostepna kasa
Jeśli to jest właśnie te kilkadziesiąt minut które spowoduje że zostaniesz pominięty w czasie zabawy bo już czas wracać, to może mieć kluczowe znaczenie.

daniel

Señor Meme Officer
Na 5000km jest 2h roznicy miedzy spaliniakiem a elekteykiem i problem byl z ladowarkami ?
To znaczy ze problem jest z ladowarkami a nie autami.
Zależy który samochód.