Oglądałem, bardzo mi się podoba, trochę elektronika ma dziwne "chińskie" narowy ale poza tym gdybym musiał szukać następcy mojego miniana na dalekie wyprawy to czemu nie, choć musiałby mieć trochę więcej przestrzeni bagażowej i kładzione siedzenia w 2-gim rzędzie.Ostatecznym testem i tak jest to czy @cooler go kupi.
Piszę z Sardynii, przelot z piecioma krótkimi (5-10 min) i jednym długim, ponad godzinnym postojem spod Wawy do Livorno to niecałe 16h i ~1600km. Jechałem w dzień, start 10:30, ok 2:00 na miejscu, tym razem bez zmiennika więc nie udało się zrobić tego w ~14h jak poprzednio w nocy i ze zmiennikiem.
Spalanie wyszło spore, 10.8l/100km średnio z całej trasy, w dzień trzeba jechać bardziej dynamicznie niż w nocy (10.4l/100km poprzednim razem przy lepszym czasie przelotu).
Załadunek to: 2 SUPy 3.5m, 2 duże lodówki samochodowe: kompresorowa i na Poltiera, 1 leżak z kółkami, 2 krzesła plażowe, 4 koła dmuchane, 2 materace do pływania, osprzęt do Kitesurfingu, worki wodoczelne, bojki do pływania, 3 duże parasole słoneczne, 3 śpiwory, 3 notebooki (praca zdalna od czasu do czasu) plus osprzęt plażowy typu koce, sprzęt do kopania w piasku, mocowania do parasoli etc. no i ubrania.
Na ponad miesięczny pobyt trochę się nazbiera.
Jak Zeekr 7X tyle rzeczy zmieści to przy tak szybkim ładowaniu i rozsadnym zasięgu nie pogardziłbym - ma wszystko co lubię, duża bateria i szybkie ładowanie
Wyjdzie że następca na Dalekie Trasy będzie z Dalekiego Wschodu
Last edited: