ID.3 - wersja softu 3.7 !!

nabrU

Moderator
Nie wiem jakiej sieci w PL używa VW do swoich eSIM, ale pewnie trzeba ten zasięg zapewnić aby coś się w ogóle do instalacji pojawiło

pszemeq

Zadomawiam się
Nie wiem jakiej sieci w PL używa VW do swoich eSIM, ale pewnie trzeba ten zasięg zapewnić aby coś się w ogóle do instalacji pojawiło
Zasięg, według tego co pokazuje samochód to 4/5 w miejscu parkowania - to chyba jednak nie jest problem, dodatkowo zgodnie z opisem oprogramowanie jest pobierane w non-stop - również w trakcie jazdy. Nie sądzę aby zasięg był powodem.
Póki co napisałem do VW - zobaczę jaką otrzymam odpowiedź

Ferrari95

Fachowiec
Tylko, że tutaj pewnie to "Update Available" się nie pojawia nawet
Nie jest to prawdą.

U mnie najpierw pojawił się komunikat o możliwości aktualizacji OTA z prośbą o zgodę na jej ściągnięcie przez samochód. Jednocześnie dodana była informacja, że będzie to następowało tylko podczas jazdy i może potrwać kilka dni, w zależności od jakości połączenia internetowego.

Po tych kilku dniach pojawił się kolejny komunikat z informacją o gotowości aktualizacji do instalacji, która potrwa ok. 240 min. Aby uruchomić proces OTA update należało go zaakceptować w infotainment, wysiąść i zamknąć samochód.

pszemeq

Zadomawiam się
Cześć
Otrzymałem dziś odpowiedź z Centrum Usług Cyfrowych VW ( tak to się nazywa). Wynika z niej, że:
1. aktualizacje OTA są udostępniane grupom klientów - czyli jeśli pojawi się np. 3.7 to wolumen aut jest dzielony na podzbiory i one uzyskują dostęp do aktualizacji
2. o tym, że auto została zakwalifikowane do grupy do aktualizacji użytkownik powiadamiany jest mailem (!)
3. w najbliższym czasie ( cokolwiek to znaczy) ma być kolej przygotowana kolejna pula aut do aktualizacji
Zobaczymy
Pozdrawiam

nabrU

Moderator
Porządku to VAG z software update nigdy nie miał, a każdy update (czy to OTA czy w serwisie) to wielki znak zapytania czy pacjent się obudzi po tej operacji.

Najnowsze dyskusje