A kto jeszcze robi sedany?Z recenzji i artykułów na necie, wychodzi ze zużycie w ID7 jest na zajebistym poziomie, i że zarządzanie energią jest na poziomie Tesli, przez co te zużycia w ID7
Fun fact: ID7 jest niższy od ev6 tylko o 1cmPodwyższone auto ZAWSZE będzie mniej oszczędne.
czyli porownujemy gruszki do jabłekID7 RWD 286 km.
No właśnie, w elektrykach niskie auta mają bardzo duży sens.
ID7 jednak nie dla mnie, niby wszystko ok, ale jakoś tak nie czuję chęci posiadania.
Czekam z niecierpliwością na A6 Etron.
dodatkowo słabe zasięgi autostradowe, na plus tylko jak dla mnie szybkie ładowanie.EV6 to auto o segment mniejszy. Z tyłu kolana wysoko podchodzą. Idealne dla mojej rodziny 2+0. Ale szkoda, że wybór tylko RWD.
a cóż to znaczydodatkowo słabe zasięgi autostradowe, na plus tylko jak dla mnie szybkie ładowanie.
W tym tygodniu testowałem ID7 i na A4 z tempomatem ustawionym na 140km/h z przyspieszeniami do 170 oraz kilkukrotnym wleczeniem się za tirami wyszło 20,8kwh/100km przy średniej 120km/h.dodatkowo słabe zasięgi autostradowe, na plus tylko jak dla mnie szybkie ładowanie.
Jedna prośba, żeb y testy były w miarę miarodajen, podajcie jaka prędkość gps podaje przy licznikowym 140km/h. Żebyśmy wszyscy widzieli który producent najbardziej kłamie. A może trafi się jakiś rzetelny?W tym tygodniu testowałem ID7 i na A4 z tempomatem ustawionym na 140km/h z przyspieszeniami do 170 oraz kilkukrotnym wleczeniem się za tirami wyszło 20,8kwh/100km przy średniej 120km/h.
Przy wcześniejszym odcinku, gdzie zapomniałem zrobić fotkę, a było to 20 km drogi szybkiego ruchu oraz 30 km dróg lokalnych wyszło 15kwh/100km
Tak więc zużycia naprawdę niezłe i realny zasięg od 370 do 500km.
Co ważne takie wyniki przy temperaturze 6-10 stopni i w połowie testu autostradowego padający deszcz.
Zamówiony już id.7 szary z czarnym dachem1. Brawo dla pracodawcy
2. Szkoda, że nie Tesla
3. Skoro 2, to wybór między powyższymi to kwestia gustu, więc....
Zapytaj o dostępne kolory :-D