Idzie update map do wersji 2023.20-14615

cooler

Pionier e-mobilności
Hej, warto podpiąć Tesle do WiFi, idzie update map nawigacji do wersji z tego roku.
Jak się wgra to dam znać jak bardzo aktualne te mapy są, będę wiedział dzięki kilku świeżo otwartym trasom, np S7 w Wawie lub nowego kawałka obwodnicy Łomży.

cooler

Pionier e-mobilności
No więc tak: 2023.20-14615:
S7 w Wawie jest, ostatni odcinek S61 do drogi 61 w okolicach Łomży - nie ma.
Oceniam że mapy są ze stanu sprzed ponad pół roku. Lepiej niż nic, ale jednak rzadko te update wpadają.

No więc tak: 2023.20-14615:
S7 w Wawie jest, ostatni odcinek S61 do drogi 61 w okolicach Łomży - nie ma.
Oceniam że mapy są ze stanu sprzed ponad pół roku. Lepiej niż nic, ale jednak rzadko te update wpadają.
Patrząc po metodologii nazewnictwa aktualizacji to aktualność to 20 tydzień tego roku czyli 15-21 maja

Pepek

Posiadacz elektryka
Patrząc po metodologii nazewnictwa aktualizacji to aktualność to 20 tydzień tego roku czyli 15-21 maja
Data ich udostępnienia pewnie tak, ale data, na jaki moment są aktualne - na pewno jest starsza, pokazuje mi dalej ograniczenia na drogach, które już zostały oddane do użytku bez ograniczeń prędkości przed wielkanocą. Więc dane są co najmniej 1 miesiąc starsze (a nie zdziwiłbym się jeśli nawet więcej).

Pabloss

Posiadacz elektryka
mmm też dzisiaj zauważyłem że mam mapy 23, a na 100% wczoraj nie miałem więc chyba zainstalowały się bez mojej ingerencji. Czy tak jest że o update softu to pyta a map nie ?

cooler

Pionier e-mobilności
mmm też dzisiaj zauważyłem że mam mapy 23, a na 100% wczoraj nie miałem więc chyba zainstalowały się bez mojej ingerencji. Czy tak jest że o update softu to pyta a map nie ?
Tak, nie pyta

Bronek

Pionier e-mobilności
Wczoraj nawigacja Tesli od dawien dawna zrobiła dobrą robotę. Wracając ze Szczecina, poprowadziła nas drogami, którymi nigdy nie jechałem.
Ponieważ w czwórkę jechaliśmy rekreacyjne, to pozwoliłem jej na taki eksperyment ( a znam i jeżdżę od dziesięcioleci na tym odcinku). O dziwo minęliśmy korek od Szczecina do rozjazdu na Świnoujscie/Gdańsk. jadąc z nielicznymi samochodami tylko 15 minut dłużej niż S3/S6 gdyby te były puste,. A godzinę krocej minimum niż w korku.