Kiedyś słyszałem( nie wiem czy tak nadal jest) że Tesla do nawigacji używała MapBox który tak naprawdę jest nakładką na OpenStreet maps(OSM). Więc jeśli jakiś fragment jest problematyczny w waszej okolicy i bardzo wam to przeszkadza to zetknąłem na OSM i jeśli jest ten źle to poprawił( działa jak Wikipedia)
Wiesz co, raczej jest to tak, że w mojej okolicy mi to nie przeszkadza, ja po prostu zauważam nieprawidłowości, podobnie zapewne jak
@Bronek i jeszcze wielu innych użytkowników. My w swojej okolicy nie potrzebujemy jeździć na nawigacji, czasami jednak człowiek włączy z czystej ciekawości, aby zobaczyć czy już coś tam pokazuje i w jaki sposób. Jednak jeśli się tak zdarzy, że Ty czy ktokolwiek inny przyjedzie tutaj, to po prostu zupełnie nieświadomie będzie jeździł dookoła. Zapewne dokładnie tak samo my jeździmy gdzieś tam w Polsce, zupełnie inaczej niż robią to lokalsi

.
Co do OSM, to ja mam raczej wrażenie, że tam zawsze w pierwszej kolejności pojawiają się nowe drogi, ronda i skrzyżowania, nawet takie które są dopiero w budowie. W moim odczuciu mapy w Tesli raczej zbliżone są do Google Maps.