Świetnew PL w ogóle nie dało się zarejestrować elektryka, bo trzeba było coś wpisać w rubrykę "pojemność silnika", a system CEPIK nie przyjmował zeraZnajomy Leafa musiał rejestrować w Czechach i importować.
U mnie w E5D 168KW. BelgiaW karcie pojazdu jest 366KW
ja mam ladownosc 350 kg ,Jakos troche sporo tych abstrakcji... KM sie nie zgadzaja, ale lepsze jest to ze mam ładowność 333kg... to też jest takie teoretyczne?
Masz hak? Ładowność jest marna, bateria LG ciężka i zestaw holowania nie pomaga... U mnie 313 kg wpisali do wyciągu z homologacji. A naklejka w drzwiach mówi 375 kg.Jakos troche sporo tych abstrakcji... KM sie nie zgadzaja, ale lepsze jest to ze mam ładowność 333kg... to też jest takie teoretyczne?
Ja tylko hak chcialem pod rowery , ale niestety nie mam szans , w zwiazku z tym , kto wie - moze bede krocej jezdzil trojka ... , zobacze co sie na jesien , koniec roku z nowosciami bedzie dzialoMyślałem o haku ale pod kątem bagażnika rowerowego. lecz gdybym się skusił na przewożenie ebików, to na pewno nie na szklanym dachu nie dlatego że szklany ale jest wysoko!! A na customowym bagazniku do sedanów np Thule
I gdybym musiał to raczej coś w tym stylu
Hmm , na stronie Thule , nie znalazlem nic do naszej trojki ...-?Jw Thule mozna bez haka View attachment 193