Info na temat 2.4 i 3.0

nabrU

Moderator
Co do przeglądu to właśnie zajrzałem w papiery i mam wykupiony jakiś pakiet serwisowy w związku z tym ,że robię dużo km ale powiem szczerze ,że jutro zadzwonię na serwis bo trochę zgłupiałem generalnie :)

Co do przeglądu to zerkasz w infotainment i tam masz takie cuś (jak widać nie ma przebiegu). Wykupiony pakiet serwisowy czy nie zmienia to zasad / reżimów serwisowych

IMG-20221121-151942.jpg

Jeśli tylko masz jakieś pojęcie o interfejsach do auta to kup sobie i sam sprawdź baterię. Z mojego doświadczenia autoryzowane serwisy nadal mało wiedzą o elektrykach i robią absolutne wymagane minimum. Czasami warto samemu się podoktoryzować (o ile oczywiście masz na to ochotę i czas).

Dokładnie jak kolega @vwir napisał (y)
Do ID.3 polecam CarScanner (najlepiej w wersji Pro), który we wcześniej podlinkowanym wątku kolegi @consigliero jest powszechnie przytaczany.

Robinhood

Nowy na Forum
Co do przeglądu to zerkasz w infotainment i tam masz takie cuś (jak widać nie ma przebiegu). Wykupiony pakiet serwisowy czy nie zmienia to zasad / reżimów serwisowych

IMG-20221121-151942.jpg

Dokładnie jak kolega @vwir napisał (y)
Do ID.3 polecam CarScanner (najlepiej w wersji Pro), który we wcześniej podlinkowanym wątku kolegi @consigliero jest powszechnie przytaczany.
Kupiłem to obd, teraz pytanie jak zweryfikować za jego pomocą baterię?

nabrU

Moderator
Kupiłem to obd, teraz pytanie jak zweryfikować za jego pomocą baterię?

Zainstalowałeś CarScanner? Skonfigurowałeś dostęp do OBD po BT? Wybrałeś samochód w CarScannerze?
Dopiero po tym będziesz mógł połączyć się z samochodem i cokolwiek podejrzeć.

Tutaj masz wszystko: https://www.carscanner.info/

marcinsz

Zadomawiam się
Ludzie w UK pomału dostają 3.0 po OTA.
U mnie jeszcze cisza, ale to podobno idzie paczkami raz w tygodniu do konkretnych VIN
Otrzymałeś update? U mnie od akcji przywoławczej z wgraniem wersji 2.4 i wymianą akumulatora cisza.

nabrU

Moderator
Otrzymałeś update? U mnie od akcji przywoławczej z wgraniem wersji 2.4 i wymianą akumulatora cisza.
Niestety nic. Ale 15 maja mam pierwszy serwis więc może mi wgrają w warsztacie.

Przed chwilą dostałem:

Wersja softu (numeracja) w Enyaq'u się różni od VW...

nabrU

Moderator
Taka wiadomość pojawiła się w UK:\
1682694517196.png
1682694538529.png

Mam pierwszy serwis 15 maja więc jest jakaś (minimalna ;)) szansa na wgranie softu... Muszę tylko skontaktować się z dealerem.

planzero

Fachowiec
a nam inpost na parkingu wjechał w drzwi - czyli będzie szkoda robiona niebawem. Może też wgrają?