Próbowałem dziś z telefonem zmieniać operatorów. Jednak zbyt gruba warstwa betonu lub iPhone ma słabą antenę. Żadnego operatora nie znalazło.A jeszcze jedno - zasilanie masz pociągnięte ze swojego licznika z mieszkania, czy z osobnego podlicznika? Bo jeśli z tego samego licznika to możesz puścić internet z mieszkania po przewodach elektrycznych (PLC): https://www.tp-link.com/pl/home-networking/powerline/tl-pa4010-kit/
Na 150m nie zadziałaczytam, że max zasięg na jednej linii to od 200 do nawet 500 metrów. Pewnie zależy to od samego urządzenia oprócz instalacji elektrycznej. Ja z gniazdka w mieszkaniu do gniazdka w garażu mam jakieś ~150m w kablu. Kurczę, nie myślałem, że takie rozwiązanie może istnieć! Dziękiwezmę temat pod lupę.
![]()
Poważnie? To konkretny blok. Jedno piętro ze stropem to 4m. To musi być sporo pięter i drugi koniec bloku. Albo kable mocno na około.z gniazdka w mieszkaniu do gniazdka w garażu mam jakieś ~150m w kablu.
No nie mogłem się powstrzymać.. 🤣Poważnie? To konkretny blok. Jedno piętro ze stropem to 4m. To musi być sporo pięter (...)