IONITY - jeden abonament, dwa samochody?

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022

artospaj

Nowy na Forum
Z regulaminu GW pamiętam że pozwalają tylko na jeden pojazd z jednego abo. W praktyce jednak udało mi się ładować w niższej cenie oba, no ale nie jednocześnie (nie próbowałem nawet), a odstęp czasowy między ładowaniami też był spory bo kilka miesięcy

Ev3

Pionier e-mobilności
wow, odpisali zaskakująco szybko o_O

dla potomnych:
* można ładować dwa auta jednocześnie, ale tylko jedno z nich będzie miało obniżoną stawkę
A jak je wybiorą?
Na chybił trafił?
Czy pierwsze podłączone?

Tak czy tak, można spokojnie jechać w dwa auta, tyle że ładować na różnych ładowarkach.

Jedno ładuje, drugie jedzie dalej, do kolejnej ładowarki, jak pierwsze skończy, to drugie zaczyna ładowanie, a pierwsze dojeżdża do drugiego i jadą dalej razem w trasę....
Tylko łączność tel potrzebna, ale to nie problem.
Na upartego nawet w aplikacji można podejrzeć trwające sesje....

Ev3

Pionier e-mobilności
Z regulaminu GW pamiętam że pozwalają tylko na jeden pojazd z jednego abo. W praktyce jednak udało mi się ładować w niższej cenie oba, no ale nie jednocześnie (nie próbowałem nawet), a odstęp czasowy między ładowaniami też był spory bo kilka miesięcy
Bałeś się że będą fizycznie auta identyfikować PRZED ładowaniem?
Ja tak 4 auta na 1 karcie używałem......

artospaj

Nowy na Forum
Bałeś się że będą fizycznie auta identyfikować PRZED ładowaniem?
Ja tak 4 auta na 1 karcie używałem......
Nie nie, w regulaminie było że jak to wykryją to mają prawo anulować opłacony abonament.

No ale regulamin to jedno, a praktyka drugie. Widocznie nie boli ich to za bardzo :)