Ionity zablokowane przez autobusy przegubowe

daniel

Señor Meme Officer
to jest transport auta z fabryki do klienta, na kołach. i niestety blokują ładowarki dosyć długo bo mimo superprędkości baterie spore
Ale puszczać dwa za sobą to takie nieoptymalne rozwiązanie. Pierwsze 20 sztuk pewnie wypracuje metodę i reszta będzie jechać według tej samej procedury już. Szkoda, że ta firma nie zgłosiła się tutaj na forum. Dostaliby garść porad jak i gdzie się załadować.
Ciekawe czy są przedłużacze CCS 375A. :D Chyba byłoby to zbyt niebezpieczne, bo nie można by monitorować temperatury na końcówkach.
Albo kabel sam by był urządzeniem, które monitoruje własną temp. i gadał z ładowarką jak samochód, a z samochodem jak ładowarka.

viallos

Pionier e-mobilności
Zastanawiam sie czy Policja by cos zrobila… on nie blokuje celowo innych stanowisk wiec nie jego wina jest takie umiejscowienie ladowarek
Raczej bym wskazywał że blokuje drogę i dojazd do miejsc postojowych, toalet itp przez to że 2 obok siebie stanęły i jeszcze się dziwnie złamały ... akurat te zdjęcia nie oddają tego, bo musiałyby być zrobione z za autobusów.

W Poznaniu jak widać nie ładowali równolegle tylko szeregowo ... moim zdaniem w Strykowie powinno być podobnie i wtedy nie blokuje żadnych dodatkowych miejsc i do tego zapewnią przejezdną drogę.

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
Ja spotkałem autobus w zeszłym tygodniu jak wracałem z Warszawy. Ionity Poznań jedna ładowarka działa druga wiecznie zepsuta. Gość się właśnie podłączał i coś bąkał o 2 godzinach :( A ja 3% w baterii. Dojechałem do CH Franowo na GW 50kW, tam podciągnąłem do 10% i na SUC. Podróż mi się wydłużyła o jakieś 45 minut :(

viallos

Pionier e-mobilności
No i tego się obawiam... że coraz więcej będzie takich sytuacji.

Nie mam nic przeciwko czekaniu na samochód osobowy , ale komercyjny transport bo tak jest taniej ... mam z tym duży problem. Szczególnie jeżeli mówimy o takiej skali i takiej firmie ... to nie jakaś popierdółka.

@Łukasz Bigo może jakiś artykuł na Elektrowozie. ... coś w stylu 'name and shame' żeby trafiło do managerów Mana żeby się zastanowili nad organizacją tych transportów, co by nie utrudniali za bardzo życia innym użytkownikom EV.

mALEK

Pionier e-mobilności
Zastanawiam sie czy Policja by cos zrobila… on nie blokuje celowo innych stanowisk wiec nie jego wina jest takie umiejscowienie ladowarek. Nie wiem tylko czy wolno mu tam stawac… temat w sumie trudny troche.
i z tego co pamietam, miejsca do ladowania EV, sa tam wspoldzielone z miejscami dla osob niepelnosprawnych (1 miejsce) .

Cav

Pionier e-mobilności
Ja spotkałem autobus w zeszłym tygodniu jak wracałem z Warszawy. Ionity Poznań jedna ładowarka działa druga wiecznie zepsuta. Gość się właśnie podłączał i coś bąkał o 2 godzinach :( A ja 3% w baterii. Dojechałem do CH Franowo na GW 50kW, tam podciągnąłem do 10% i na SUC. Podróż mi się wydłużyła o jakieś 45 minut :(
Miałeś jeszcze 4*175 kW pod Volvo na Torowej....