Jak dodac drugi kluczyk do drugiego telefonu

L

Lukadz

Gość
Witam czy jest mozilwosc dodanie drugiego kierowcy z drugim telefon jeśli tak proszę o ninstrukcje. Auto w leasingu

L

Lukaasz

Gość
Problem polega na tym że mi automatycznie w salonie powiązano aplikacje telefonu jako kluczyk . Żona zainstalowała aplikacje i auto nie widnieje a ja w swojej aplikacji ie mam możliwości zaproszenia żeby mogła mieć kluczyk... podobno trzeba się skontaktować z leasingiem tylko nie wiem co to ma pomóc?

Bronek

Pionier e-mobilności
My jezdzimy od zawsze na jednym koncie a tylko w aucie mamy inne profile, czyli apka jest na kilku telefonach zalogowana tym samym mailem.
Tak wygodniej bo zawsze kierowca dodany ma mniejsze uprawnienia.
Tesle prywatne

zibizz1

Pionier e-mobilności
Problem polega na tym że mi automatycznie w salonie powiązano aplikacje telefonu jako kluczyk . Żona zainstalowała aplikacje i auto nie widnieje a ja w swojej aplikacji ie mam możliwości zaproszenia żeby mogła mieć kluczyk... podobno trzeba się skontaktować z leasingiem tylko nie wiem co to ma pomóc?
A leasing odbierał auto i dali Ci dostęp czy Ty? Leasing zamawiał na swój e-mail czy Ty?

Właściciel auta( zamawiający) może dodać kolejnych kierowców

Attachments

• Screenshot_2024-03-30-23-17-17-773-edit_com.teslamotors.tesla.jpg
    Screenshot_2024-03-30-23-17-17-773-edit_com.teslamotors.tesla.jpg
    265,8 KB · Liczba wyświetleń: 8
L

Lukaasz

Gość
A leasing odbierał auto i dali Ci dostęp czy Ty? Leasing zamawiał na swój e-mail czy Ty?

Właściciel auta( zamawiający) może dodać kolejnych kierowców

Oczywiście że ja odbierałem auto w tym problem ze w zakładce bezpieczeństwo w aplikacji ie mam zakładek zarządzaj kierowcami czy dodaj kluczyk. W instrukcji tesla jest opisane że należy skontaktować się z leasingodawca lecz nie rozumiem czemu i jak to zostało zablokowane skoro posiadam 2 karty .

L

Lukaasz

Gość
My jezdzimy od zawsze na jednym koncie a tylko w aucie mamy inne profile, czyli apka jest na kilku telefonach zalogowana tym samym mailem.
Tak wygodniej bo zawsze kierowca dodany ma mniejsze uprawnienia.
Tesle prywatne
Rozumiem ale chcialbym skorzystać z możliwości że żona wsiadając do samochodu nie musi nic wciskać w profilach a samochod rozpozna jej kluczyk w telefonie i ustawi jej profil siedzenia itp

Michal

Moderator
Rozumiem ale chcialbym skorzystać z możliwości że żona wsiadając do samochodu nie musi nic wciskać w profilach a samochod rozpozna jej kluczyk w telefonie i ustawi jej profil siedzenia itp
Do tego nie musi być oddzielnych kont. Urządzenie/karta jest kluczykiem powiązanym z profilem.
Ja z żoną przez 2 lata byliśmy zalogowani na to samo konto.

Ratt

Posiadacz elektryka
A z poziomu samochodu a nie aplikacji w zakładce blokady tam gdzie masz listę kluczyków czyli Twoje dwie karty i telefon nie możesz dodać kolejnego telefonu (lewy górny róg "dodaj kluczyk")?

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Jeśli wsiądzie jako kierowca i np jako pierwsza to profil się sam na nią ustawi.