Jak duży sens ma używany Model S w 2025?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Mnie np wkurza ze w X kierownica zasłania mi pewne rzeczy na ekranie(kontrolki świateł)zresztą lewą część ekranu na środku też(dolny lewy). Potwierdzam jak Bronek że brak ekranu z przodu nie jest problemem.

@Keijo Dla 1-2 osób 3 jest spoko dla 3-4 moim zdaniem Y to minimum. Idź na jazdę próbną do Tesli i porównaj sobie nowe modele.

Keijo

Zadomawiam się
Dlaczego tylko do tras ?
Siedzę na zdalnej może raz dwa razy w tygodniu ruszę auto jak akurat gdzieś nie jadę. Nie wiem może jak będę mieć BEV to będę częściej ruszać bo mi się tak spodoba
sam czy z jakimiś pasażerami?
Jasne, że z pasażerami
serwisuje je się 5x częściej niż np. 3 i Y.
Jest tam coś szczególnie problematycznego poza tym zawieszeniem pneumatycznym? Czy tam po prostu się wszystko sypie i będzie częściej stać w serwisie niż jeździć jak mój Saab?

Bronek

Pionier e-mobilności
Mnie np wkurza ze w X kierownica zasłania mi pewne rzeczy na ekranie(kontrolki świateł)zresztą lewą część ekranu na środku też(dolny lewy). Potwierdzam jak Bronek że brak ekranu z przodu nie jest problemem.

@Keijo Dla 1-2 osób 3 jest spoko dla 3-4 moim zdaniem Y to minimum. Idź na jazdę próbną do Tesli i porównaj sobie nowe modele.
Off Masz nową z klaksonem w poduszce?
Jesli nie sprobuj yoke nowe z normalnym, Ciekawe czyn wymienią jak pomarudzisz na np na ......priv Ale na yoke chyba za darmo to już nie ?

Powiem Ci ja kręcę jak kółkiem tylko jajowatym , po latach to w sumie 3cia yoke i zawsze bym chciał .\To tylko sugestia i moje preferencje ale polecam Yoke...dla mnie super juz w Trójce to stwiedzilem i syn też zadowolony

Keijo

Zadomawiam się
1749334743920.png

Przeglądam sobie otomoto, handlarze nigdy sie nie zmieniajcie <3

Nie wiem, przeglądałem sobie oferty na Ygreki teraz na otomoto i nie wiem szczerze czy jest co w ogóle przeglądać wszystkie, bo albo wada prawna (pochodzenie USA) albo cesja leasingu albo coś już było robione.

Dochodze do wniosku, że wszystko co jest tam wystawione to jechanie na hype na marke i szukanie jelenia i że jak chce Tesle to najlepiej kupić nową :X

krzyss

Pionier e-mobilności
Jesli auto na trasy to powinno sie szybko ladowac, czyli nie stara S czy X…
Skoro masz 150kzl to moze nowy Y LR minus doplata… tylko troche trzeba dolozyc a auto nowe itp.

kamilthusz

Posiadacz elektryka
View attachment 28870

Przeglądam sobie otomoto, handlarze nigdy sie nie zmieniajcie <3

Nie wiem, przeglądałem sobie oferty na Ygreki teraz na otomoto i nie wiem szczerze czy jest co w ogóle przeglądać wszystkie, bo albo wada prawna (pochodzenie USA) albo cesja leasingu albo coś już było robione.

Dochodze do wniosku, że wszystko co jest tam wystawione to jechanie na hype na marke i szukanie jelenia i że jak chce Tesle to najlepiej kupić nową :X
Dochodzisz do właściwego wniosku. Do tego samego doszedłem w zeszłym roku kupując nową, teraz powoli rozglądam się za drugą i sytuacja wygląda podobnie, jeżeli coś używanego ma akceptowalną cenę (cena nowego minus dotacja minus 15-17% utraty wartości rocznie) to musi mieć jakąś wadę z tych które opisałeś. Ładne bez wad trzymają cenę na tyle, że nie opłaca się wcale a i tak znajdują chętnych.

zibizz1

Pionier e-mobilności
albo coś już było robione.
Take coś jak 3 szkody parkingowe o czym sprzedający informuje to chyba spoko. Z takim podejściem że to dyskwalifikuje to chyba po takim zdarzeniu musiałbym domagać się od ubezpieczyciela szkody całkowitej bo nikt już tego auta nie kupi
Dobrze że nie zamierzam sprzedawać.

eSUBA94

Posiadacz elektryka
ja napiszę coś innego od siebie
obserwuje ceny modelów S od 3 lat i teraz faktycznie coś się dzieje
zarówno w niemczech jak i w PL

Raveny spadły tylko trochę ale spadły
pre-raven spadł mocniej
2015 osiągają ceny starych 2013 i nie mają kosmicznych przebiegów

Keijo

Zadomawiam się
Take coś jak 3 szkody parkingowe o czym sprzedający informuje to chyba spoko. Z takim podejściem że to dyskwalifikuje to chyba po takim zdarzeniu musiałbym domagać się od ubezpieczyciela szkody całkowitej bo nikt już tego auta nie kupi
Dobrze że nie zamierzam sprzedawać.
Ukrywanie VINu, rejestracji i daty pierwszej rejestracji w takim wypadku nie budzi zaufania, przecież jak te parkingówki były robione z ubezpieczenia to po raportach będzie widać że te szkody nie były znaczące. Ukrywanie większych szkód jakimiś pierdołami jest klasycznym handlarz manewrem więc dlatego jednak fajnie byłoby mieć od razu VIN podany chociaż xD

minus doplata
No właśnie troche mi sie nie podoba jak te dopłaty działają, że sie ją dostaje dopiero po zakupie. Nie wiem, musze się zastanowić.