Jak głęboki jest rynek Tesli w Polsce?

JareG

Pionier e-mobilności
Oooo człek sie całe.... Nie wiedziałem, ze parkowanie moze zostać
I fajnie, bo BUS pasów w Toruniu mamy bodajże aż jeden, i to niefunkcjonalny (=dojazd autobusów na przystanek). Parkowanie za free byłoby fajne, bo może bym się pojawił od czasu do czasu na starówce..? Ale z drugiej strony musiałbym się najpierw (jakoś) upewnić, czy parking jest miejski czy prywatny 🤣

Pozdrawiam

Bartosz

Pionier e-mobilności
I fajnie, bo BUS pasów w Toruniu mamy bodajże aż jeden, i to niefunkcjonalny (=dojazd autobusów na przystanek)
Dokładnie, też się zastanawiałem jak ten BUS pas zaatakować, ale jest bez sensu, albo utkniesz za autobusem, a reszta pojedzie, albo skręcając w prawo musisz wszystkich puścić, ale podpowiem gdzie ma sens. Jadąc Wałami Sikorskiego, możesz skręcić koło Prezydium w lewo w al. Solidarności z BUS pasa, a inni muszą jechać prosto :)

Zrzut ekranu 2022-02-8 o 16.37.39.png

JareG

Pionier e-mobilności
(...) ale podpowiem gdzie ma sens. Jadąc Wałami Sikorskiego, możesz skręcić koło Prezydium w lewo w al. Solidarności z BUS pasa, a inni muszą jechać prosto :)

View attachment 4087
Fajnie :) Tyle, że ja tamtedy to nie pamiętam kiedy jechałem.. Starówkę mijałem jadąc Bulwarami (jadąc z zachodu na wschód). Albo wybierałem trasy bardziej na północ.. aczkolwiek Bulwary były najlepsze. Ino, że 3 lata temu zrobiłem sobie emeryturę, i w Toruniu jestem raz w tygodniu, albo i nie.. :D
BTW: W Toruniu problemów z jeżdżeniem BUS-pasami nie ma.. 🤣

Pozdrawiam

Michal

Moderator
Dokładnie, też się zastanawiałem jak ten BUS pas zaatakować, ale jest bez sensu, albo utkniesz za autobusem, a reszta pojedzie, albo skręcając w prawo musisz wszystkich puścić, ale podpowiem gdzie ma sens. Jadąc Wałami Sikorskiego, możesz skręcić koło Prezydium w lewo w al. Solidarności z BUS pasa, a inni muszą jechać prosto :)
O widzisz, jechałem tamtędy dwa tygodnie temu i miałem chytry plan zawrócić dokładnie w tym miejscu ale autobus mi zajechał drogę :D

JareG

Pionier e-mobilności
Muisz jakoś dojechać po odbiór np. z dworca. Autobus wydaje się być OK
A poza tym kol. Michał sam się przyznał, że jechał po BUS pasie Teslą :D czyli nie jest tak źle z tym offtopem..

Pozdrawiam

FraKam

Zadomawiam się
No właśnie jak? Poświeciłem trochę czasu i opracowałem odpowiedź na to pytanie.
Okazuje się, że jest tak mniej więcej do kostek :) - 1869 sztuk.
Ilości w poszczególnych miesiącach mogą być obarczone małym błędem. Ilości sumaryczne są dokładne.

View attachment 4072
Możesz robić takie statystyki miesięcznie?
Czy możesz też dodać pozostałe EV?

Najnowsze dyskusje