jak GreenWay oszukuje na roamingu

STMS

Pionier e-mobilności
Ekoen w GW - komunikat z lutego

1718361367106.png

od 1 czerwca miały być ceny z cennika operatora ładowarki - czyli w przypadku EKOEN lotnisko, Postępu, Gliwice to jest 1,99 ale nie ...

... GW żąda za każde ładowanie dodatkowo 1,16 prowizji od każdej kWh tj cena wynosi 3,15 zł za kWh ...

inter

Pionier e-mobilności
Ekoen w GW - komunikat z lutego

View attachment 18454

od 1 czerwca miały być ceny z cennika operatora ładowarki - czyli w przypadku EKOEN lotnisko, Postępu, Gliwice to jest 1,99 ale nie ...

... GW żąda za każde ładowanie dodatkowo 1,16 prowizji od każdej kWh tj cena wynosi 3,15 zł za kWh ...
Ale się regulamin zmienił w maju na GW. Wynika z niego, że nie warto się ładować na innych ładowarkach przez GW.

STMS

Pionier e-mobilności
Ale się regulamin zmienił w maju na GW. Wynika z niego, że nie warto się ładować na innych ładowarkach przez GW.
No właśnie się zmienił że GW miał mieć cenę operatora a teraz nie dosyć że nie ma cen operatora to dolicza chore prowizje

inter

Pionier e-mobilności
No właśnie się zmienił że GW miał mieć cenę operatora a teraz nie dosyć że nie ma cen operatora to dolicza chore prowizje
Tam było małą czcionką napisane, że mogą pobierać prowizję.

danielm

Pionier e-mobilności
nie wiem jak wam ale mnie na ładowarkach ionity w apce greenwaya wyświetla się cena 3,84zl za kwh. Ich regulamin ja rozumiem na dwa sposoby:
1. ładowanie po stawkach operatora czyli powinno być 3,50
2. ładowanie po stawkach które operator ustalił z greenwayem, czyli operator ma ochote kasować więcej za autoryzację obcą kartą więc tak sobie wymyslił

Żeby dołożyć do zamieszania to testowałem dostęp do Ionity za pomocą Greenwaya jakieś 3 miesiące temu i zdziwiony wyciągam telefon, szukam w apce greenwaya odpowiedniej ładowarki, szukam odpowiedniego kabla, wpinam kabel do portu ładowania auta, wybieram ładuj i .... dowiaduje się że autoryzacja na Ionity jest za pomocą karty Greenwaya a nie apki Greenwaya. Oczywiście dla mnie to dużo wygodniejsze ale dziwne bo Ionity ma apke, greenway ma apke a autoryzacja kartą.

inter

Pionier e-mobilności
uważasz, że 58 % prowizji tylko za samo zafakturowanie to nie oszustwo ?

1,16 / 1,99 = 58 % prowizji
Nie o oszustwo tu chodzi, mimo wszystko było napisane. I pewnie na taki efekt liczyli.

Ev3

Pionier e-mobilności
Ale z abo GW czy bez?
GW zawsze pobierał dodatkowe opłaty w roamingu, gdy nie miałeś płatnego abo.

Paweł W

Zadomawiam się
uważasz, że 58 % prowizji tylko za samo zafakturowanie to nie oszustwo ?

1,16 / 1,99 = 58 % prowizji
Uważasz, że info o cenie podane publicznie do wiadomości użytkownika, który może podjąć decyzje o skorzystaniu lub nie to oszustwo? W takim razie świadomie decydujesz się na bycie oszukanym 🤣🤣