Jak pobierać aktualizacje bez WIFI ?

Bronek

Pionier e-mobilności
teraz większość ma internet w swoich abonamentach i ja aby się nie szczypać mam np hospot w telefonie tworzący taką sieć z nazwy jak domowa czyli i SSID i Hasło jest identyczne . Więc Tesli wsio rybka .

Dodatkowo to ułatwia np jak wywali bezpieczniki w chacie wtedy telefon robi chwilowo za router domowy np i wszystkie smart , albo te w poblizu urządzenia działają

daniel

Señor Meme Officer
teraz większość ma internet w swoich abonamentach i ja aby się nie szczypać mam np hospot w telefonie tworzący taką sieć z nazwy jak domowa czyli i SSID i Hasło jest identyczne . Więc Tesli wsio rybka .

Dodatkowo to ułatwia np jak wywali bezpieczniki w chacie wtedy telefon robi chwilowo za router domowy np i wszystkie smart , albo te w poblizu urządzenia działają
Dobry patent. Wykorzystam.

Nie mam dużego pakietu mobilnego, bo nie korzystam za bardzo poza wifi. Poza tym Tesla nie podaje ile danych będzie ściągać, a nie chciałbym się "wypstrykać" i zostać bez pakietu do końca miesiąca. Dziwne, że można streamować filmy HD na Netflix, ale nie można ściągać aktualizacji. Chyba aktualizacje ważniejsze.

Michal

Moderator
Ale on ściągnie aktualizacje przez LTE, tylko po prostu później niż przez WiFi. Albo co najmniej da Ci znać, że aktualizacja jest dostępna, to możesz wtedy wyjechać z garażu i ściągnąć.
Ps. U mnie pomogło rozdzielenie na routerze WiFi na 2,4 i 5G - żeby były pod osobnymi SSID - 5G ma lepszy zasięg i mniej przerywa.

simen

Zadomawiam się
Tesla nie sciaga juz aktualizacji po LTE. Ja nie mam WIFI w garazu wiec sciagam tylko jak zalacze hotspota w telefonie. Ostatnia aktualizacja po LTE byla chyba z rok temu. Przy ostatniej aktualizacji skonczyl mi sie limit w telefonie wiec Tesla musiala czekac prawie miesiac. Dodoam ze takie aktualizacje to zazwyczaj ok. 1 GB a nie jednokrotnie nawet 3 GB.

daniel

Señor Meme Officer
Ale on ściągnie aktualizacje przez LTE, tylko po prostu później niż przez WiFi. Albo co najmniej da Ci znać, że aktualizacja jest dostępna, to możesz wtedy wyjechać z garażu i ściągnąć.
Ps. U mnie pomogło rozdzielenie na routerze WiFi na 2,4 i 5G - żeby były pod osobnymi SSID - 5G ma lepszy zasięg i mniej przerywa.
Nie ściągał mi przez LTE w ogóle. Pomarańczowa strzałka przez cały czas. Tylko na hotspocie miałem zieloną.