Jak się nabrać na ładowania... (Jelonek)

Nikodem

Fachowiec
Jechałem dziś do lekarza (lokalizacja w jednym z centrów handlowych). W aplikacji Elocity szybko sprawdziłem, że jest tam ładowarka Greenway DC 100W za 3,15 zł. Pomyślałem sobie, że w porządku — mam przecież abonament w Greenway, więc doładuję przez 20-30 minut za 2.4zł. Drogo ale tragedii nie ma...

Podjechałem, rozpocząłem ładowanie kartą RFID Greenway i udałem się do lekarza. Po powrocie dopiero w domu zorientowałem się, że jednak pobrano standardowe 3,15 zł, mimo posiadania pakietu w Greenway.

Cała sztuczka polega na tym, że w aplikacji Greenway ta stacja była oznaczona jako (P) - Partnerska, na której pakiet nie obowiązuje.
Niestety, zaufałem informacji z Elocity (choć zgodnie z prawdą operatorem jest Greenway) i nie przyjrzałem się dokładniej ładowarce na miejscu.

Morał - sprawdzać zawsze w aplikacji...

A na co Wy daliście się nabrać?

Ev3

Pionier e-mobilności
Cała sztuczka polega na tym, że w aplikacji Greenway ta stacja była oznaczona jako (P) - Partnerska, na której pakiet nie obowiązuje.
Od momentu w którym GW wywinął ten numer z podziałem na stacje partnerskie, przestałem korzystać z ich usług.
Ale to już z rok czy dwa ma miejsce.....

nabrU

Moderator
Było o tym na Forum wielokrotnie. Nawet ja 'emigrant' wiem o stacjach partnerskich Greenway'a :p

Nikodem

Fachowiec
Pytałem na chat czy mogą wyłączyć partnerskie dla karty RFID - oczywiście że nie.
tylko filtrowanie w apce, co w sumie oznacza że kartę RFID to mogę wyrzucić bo po co skoro i tak w apkę trzeba zaglądać.

szczur333

Zadomawiam się
ja chcialem podladowac sobie rower na AC, pobralem -0,85kWh - koszt 11zl

po za podlaczenie bralo chyba 4,50 ;Da ja podlaczalem dwa razy bo cos za pierwszym nie pykło

innym razem juz moto na CCS - doladowalem cale 0 bo ladowarka nie rozpoczynala ladowania - za kazdy start 2,50 - 5 razy probowalem - 12,50z za nic poszlo

boa

Pionier e-mobilności
Jeśli zależy komuś na cenie, to na mapce można filtr włączyć żeby nie było partnerskich i roamingowych

jezile

Fachowiec
Jechałem dziś do lekarza (lokalizacja w jednym z centrów handlowych). W aplikacji Elocity szybko sprawdziłem, że jest tam ładowarka Greenway DC 100W za 3,15 zł. Pomyślałem sobie, że w porządku — mam przecież abonament w Greenway, więc doładuję przez 20-30 minut za 2.4zł. Drogo ale tragedii nie ma...

Podjechałem, rozpocząłem ładowanie kartą RFID Greenway i udałem się do lekarza. Po powrocie dopiero w domu zorientowałem się, że jednak pobrano standardowe 3,15 zł, mimo posiadania pakietu w Greenway.

Niestety, zaufałem informacji z Elocity (choć zgodnie z prawdą operatorem jest Greenway) i nie przyjrzałem się dokładniej ładowarce na miejscu.

Morał - sprawdzać zawsze w aplikacji...

A na co Wy daliście się nabrać?
Oczywiście dałem się nabrać na stacje roamingową/partnerską! Nawet zgłaszałem to do GW o lepsze oznaczenie, bo lekko zostałem nabity w butelkę! :( To była najbliższa szybka stacja (partnerska Volvo) przy salonie Tesla Center Poznań...i tak na marginesie, z tego co mi mówił pracownik, żadnego SuC przed salonem nie będzie, więc będzie więcej ludzi takich jak ja. :(

Last edited: