to_masz
Posiadacz elektryka
Czyli poszła za 120k bez faktury?Cena zadowalająca, strata około 100k brutto, więc netto za prawie 4 lata jeżdżenia nie tak źle.
Czyli poszła za 120k bez faktury?Cena zadowalająca, strata około 100k brutto, więc netto za prawie 4 lata jeżdżenia nie tak źle.
Nie zapominajmy jeszcze ile zarobił na naganianiu frajerów na te beznadziejne samochody.Czyli poszła za 120k bez faktury?
Strata 100kzl czyli wziales 140kzl ?No i stało się!
Opchnąłem w końcu swoją Teslę Model 3 LR. Długo to długo, ale trafił się kupiec i wziął.
Z rozmowy wynikało że docenił iż był na bieżąco serwisowany i że z każdą pierdułką od razu leciałem do serwisu. Ważne też że nie był bity, a podobno sporo z mojego rocznika już po niezłych dzwonach.
Cena zadowalająca, strata około 100k brutto, więc netto za prawie 4 lata jeżdżenia nie tak źle.
Tak szczerze to BEV-y są fajne tylko przez 1 rok, potem dociera że to przereklamowany, niepełnosprawny produkt dla wąskiej grupy osób nie latających dalej i nie ceniących swego czasu.
Oczywiście będę obserwował rynek i jak w końcu będzie coś 174kWh i zasięg 550km przy 135-140 to może wrócę
Teraz mogę spokojnie jeździć swoimi 4 ICE i mieć gdzieś rosnące ceny energii, fochy dostawców czy degradację AP oraz baterii.
Pozdrawiam!
1 kwietniaNo i stało się!
Opchnąłem w końcu swoją Teslę Model 3 LR. Długo to długo, ale trafił się kupiec i wziął.
Z rozmowy wynikało że docenił iż był na bieżąco serwisowany i że z każdą pierdułką od razu leciałem do serwisu. Ważne też że nie był bity, a podobno sporo z mojego rocznika już po niezłych dzwonach.
Cena zadowalająca, strata około 100k brutto, więc netto za prawie 4 lata jeżdżenia nie tak źle.
Tak szczerze to BEV-y są fajne tylko przez 1 rok, potem dociera że to przereklamowany, niepełnosprawny produkt dla wąskiej grupy osób nie latających dalej i nie ceniących swego czasu.
Oczywiście będę obserwował rynek i jak w końcu będzie coś 174kWh i zasięg 550km przy 135-140 to może wrócę
Teraz mogę spokojnie jeździć swoimi 4 ICE i mieć gdzieś rosnące ceny energii, fochy dostawców czy degradację AP oraz baterii.
Pozdrawiam!
Nie dasz rady tyle wycisnąć. Musiałbyś wziąc coolera na rozmowę. Nikt inny nie byłby w stanie przekonać kogokolwiek, że najbardziej psujący się Model 3 w historii jest "zadbany".Pytam bo moze wreszcie sie wezme i wystawie swoja…
No dobra, dzień się kończy więc przyznaje, co parę osób wychwyciło:
Mój poprzedni wpis to był żart na Prima Aprilis
Musicie przyznać ze niektórzy nieźle się dali wkręcić
Jak pisałem już nie raz, ceny są takie że prędzej dokupie drugiego elektryka na miasto niż sprzedam za grosze swego, tym bardziej że dzięki ciągłym naprawom i asyście przy nich dużo się nauczyłem o tym aucie a będąc inżynierem lubię sam coś zrobić, tym bardziej że mam czym jeździć w trasy (Sienna, Passat, nawet jak sam to Polo), więc jak coś padnie to mnie nie boli.
Typowy fun-car do upalania i zabawy tylko dla mnie![]()
Mnie to nie martwi tak bardzo jak potencjalny upadek Tesli i zostanie na lodzie z częściami, diagnostyką, brakiem update, brakiem łączności i nawigacji, brakiem działania aplikacji.Żart ci się udałale poważnie to zaczynam się obawiać ze po akcjach usa, ktoś się wkurzy i będzie się wyzywał na naszych autach. Jestem w stanie sobie to wyobrazić.
Trzeba profilaktycznie reagować, np. w ten sposób:Żart ci się udałale poważnie to zaczynam się obawiać ze po akcjach usa, ktoś się wkurzy i będzie się wyzywał na naszych autach. Jestem w stanie sobie to wyobrazić.
Podzielcie się przepisem jak odkleić ten znaczek, nie zrywając lakieru ;-)Trzeba profilaktycznie reagować, np. w ten sposób:
![]()
Nowa moda wśród właścicieli samochodów Tesli. Kolejna szpila dla Muska?
Jeszcze do niedawna Tesla kojarzyła się z innowacyjnością, ekologią i otwartością na postęp. Teraz jednak, mimo braku zmian w prowadzonej dotychczas strategii, dla niektórych stała się symbolem wszystkiego, co złe na tym świecie. W związku z tym coraz więcej właścicieli pojazdów marki decyduje...moto.pl