Jak sprzedać używanego elektryka?

piotrpo

Pionier e-mobilności
Okaże się, w sumie sam jestem ciekawy. Możliwe, że używane EV to aktualnie towar, którego nie da się ani sprzedać, ani kupić, bo sprzedawać za grosze szkoda, a pakować większą kasę strach.

kaktus

Posiadacz elektryka
IMO mocno niedoceniane auto, ale "niekonserwatywny" wygląd wielu zniechęca. Dziadersi i miękiszony ;-P
Jednak gdy ktoś to kupuje raczej powinien brać pod uwagę że grupa odbiorców będzie wąziutka… od zawsze takie auta były dostępne na rynku. Kup MX-5 i płacz ze nie możesz sprzedać po 5 latach. Znajomy trzymał blisko 2 lata - jak nie sprzedasz wiosna to praktycznie nie masz szans przez cały rok. Soul wygląda jak wygląda i jak znacząca większość mając do wyboru Soula i Niro wybierze Niro. Nie każdy ma potrzebę wyróżniać się w tłumie :)

shago

Fachowiec
Ten Soul jest tak brzydkim autem, że w sumie się nie dziwię, że brak chętnych. Nawet spalinówek bardzo małom na drogach było.

Ev3

Pionier e-mobilności
Ten Soul jest tak brzydkim autem,
Nie jest, a wręcz przeciwnie.
Co najwyżej Tobie się nie podoba, ale to już kwestia Twojegu gustu.

Ale to auto z grupy budzącej skrajne emocje, albo się komuś podoba, albo nie moze na niego patrzeć.

Ja osobiście nie trawię wszystkich szaraków, w rodzaju Skód Golfów itp identycznie wyglądających jeździdeł.

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-03-25

Gość
Eleganckie autko za fajną kasę. Jakbym ją miał to bym poważnie rozważył. Na pewno znajdzie się ktoś chętny.

kiki111

Fachowiec
Kup MX-5 i płacz ze nie możesz sprzedać po 5 latach. Znajomy trzymał blisko 2 lata - jak nie sprzedasz wiosna to praktycznie nie masz szans przez cały rok.
Miałem MX-5. Sprzedałem na pierwszy dzień po wystawieniu ogłoszenia pierwszemu oglądaczowi bez żadnych negocjacji cenowych. żeby nie było że miałem łatwo to sprzedawałem w październiku za cenę powyżej rynkowej i prawie dwukrotnie drożej niż kupiłem. Żałuje tej sprzedaży do dzisiaj...