Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Maksymalna dopuszczalna prędkość jest sankcjonowana karą, więc tak interpretacja powinna być jasna.
Popieram. Ale najpierw proszę o oznakowanie które będzie adekwatne do sytuacji. Bo ewidentnie jest w tej kwestii problem. Najpierw od tego bym zaczal. A potem mandaty mogą iść w gore

Bronek

Pionier e-mobilności
Ilości znaków, i odwolywanie przez skrzyżowanie , to dwie podstawowe rzeczy do zmiany bez większych kłopotów .
Znam takie ciągi mw z 2 km , gdzie z 90 za chwilę jest 70 potem skrzyżowanie czyli 90, a za monent miejscowość czyli 50 a w niej za zakrętem 40 potem skrzyżowanie i 50 i koniec wiochy 90 ..aby za kilkaset metrow znow bylo 70 bo jest przystanek ...
O 80 ;30 ; 20 oraz masie znakow informacyjnych nawet nie ma co mówić .
Żadne FSD tego nie ogranie i tylko po pijaku da się tego przestrzegać,jak czlowiek wie że jest lekko nawalony i uważa aby go nie złapali :cool:

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Ilości znaków, i odwolywanie przez skrzyżowanie , to dwie podstawowe rzeczy do zmiany bez większych kłopotów .
Znam takie ciągi mw z 2 km , gdzie z 90 za chwilę jest 70 potem skrzyżowanie czyli 90, a za monent miejscowość czyli 50 a w niej za zakrętem 40 potem skrzyżowanie i 50 i koniec wiochy 90 ..aby za kilkaset metrow znow bylo 70 bo jest przystanek ...
O 80 ;30 ; 20 oraz masie znakow informacyjnych nawet nie ma co mówić .
Żadne FSD tego nie ogranie i tylko po pijaku da się tego przestrzegać,jak czlowiek wie że jest lekko nawalony i uważa aby go nie złapali :cool:
🤣 o tym pisałem.

Ale mam złoty środek na kult zapier....
Pozwólmy Wszystkim nawet prywaciarzom stawiać fotoradary jeśli mają swoją własność przy drodze.
Wtedy wszyscy będziemy 30km/jechać. Bo na więcej to i rydzyk datków dziennie tyle nie ogarnie.

cooler

Pionier e-mobilności
🤣 o tym pisałem.

Ale mam złoty środek na kult zapier....
Pozwólmy Wszystkim nawet prywaciarzom stawiać fotoradary jeśli mają swoją własność przy drodze.
Wtedy wszyscy będziemy 30km/jechać. Bo na więcej to i rydzyk datków dziennie tyle nie ogarnie.
Idźmy dalej, zabierajmy na 3 miesiące prawko dla KAZDEGO kto choć na chwilę przekroczy prędkość dozwoloną w danym miejscu.
Następna wpadka - prawko na rok
Trzecia: dożywotni przepadek prawka oraz auta w którym była recydywa.

Zobaczymy jak szybko stracą prawko ci co to tak promują tu jazdę zgodna z limitami i grzmią o mnie jak o bandycie drogowym co uzurpuje sobie jakieś pierwszeństwo w jeździe +10.

I wtedy pogadamy. :mad:
Hipokryci...

Makus

Pionier e-mobilności
Idźmy dalej, zabierajmy na 3 miesiące prawko dla KAZDEGO kto choć na chwilę przekroczy prędkość dozwoloną w danym miejscu.

Zobaczymy jak szybko stracą prawko ci co to tak promują tu jazdę zgodna z limitami i grzmią o mnie jak o bandycie drogowym co uzurpuje sobie jakieś pierwszeństwo w jeździe +10.

Hipokryci...
Challenge accepted. Ale instalujemy we wszystkich autach jakies GPS-y do pomiaru predkosci automatycznie raportujace do najblizszej komendy, ze trzeba podjechac i zabrac delikwentowi prawko. Deal?

slaveq

Pionier e-mobilności

Hipokryci...
No tak bo nie ma nic pomiędzy zapierdzielaniem 180 na 140 i spychaniem ludzi z lewego pasa a biczowaniem na poboczu za przekroczeniem 5 na godzinę :).

Attachments

• 1746287057361.png
    1746287057361.png
    2 MB · Liczba wyświetleń: 22

cooler

Pionier e-mobilności
No tak bo nie ma nic pomiędzy zapierdzielaniem 180 na 140 i spychaniem ludzi z lewego pasa a biczowaniem na poboczu za przekroczeniem 5 na godzinę :).
Już wymiękasz?
Limit to limit. Jak jesteście tacy nieugięcie prawi to jazda na maxa.

cooler

Pionier e-mobilności
Challenge accepted. Ale instalujemy we wszystkich autach jakies GPS-y do pomiaru predkosci automatycznie raportujace do najblizszej komendy, ze trzeba podjechac i zabrac delikwentowi prawko. Deal?
Tesla I pewnie większość EV loguje wszystko. Na żądanie organu władzy będziesz co tydzień przekazywał podpisane cyfrowo logi i za każde najmniejsze przewinienie cofnięcie uprawnień oraz blokada auta.
Chyba tego chcesz?
Na początek możesz przesyłać takie logi do przeglądu do tego wątku. Zobaczymy jaki jesteś porządny kierowca.

Last edited: