Merytoryczna
Te same dane pokazują że autostrada odpowiada za 3.4% zgonów a droga jednojezdniowa dwukierunkowa za 86% zgonów. Tam jest 90 km/h I tam jest problem. Nie na a1/2/4. Może mylnie odebieram ale chyba nikt nie jest za 140 na drodze dwukierunkowej jednojezdniowej, i nie zauważyłem też żeby takie sytuacje były w tym wątku piętnowane tylko 160 na pustej a1.
Dyskusja. Dziękuję i z większością argumentów się zgadzam. Ponad 120 = zgon. Też mam wewnętrzną motywację żyć, nie zapierd.. na 1 miejscu i z tego idźmy dalej.Jak wrzucasz filmiki, to nie te stare szroty — technologia naprawdę poszła do przodu, serio 😉
Co nie zmienia faktu, że przy 150 km/h i tak nie ma co zbierać. Dzisiaj przy 120 km/h, jeśli zaczniesz hamować wcześniej, szanse na przeżycie są całkiem spore. Ale powyżej… wiadomo - nie ma co zbierać. I znów wracamy do limitu 120 i płynności jazdy (najlepsza w badaniach)
Loading...
statystyka.policja.pl
Te same dane pokazują że autostrada odpowiada za 3.4% zgonów a droga jednojezdniowa dwukierunkowa za 86% zgonów. Tam jest 90 km/h I tam jest problem. Nie na a1/2/4. Może mylnie odebieram ale chyba nikt nie jest za 140 na drodze dwukierunkowej jednojezdniowej, i nie zauważyłem też żeby takie sytuacje były w tym wątku piętnowane tylko 160 na pustej a1.