Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)

cooler

Pionier e-mobilności

EU07

Zadomawiam się
Co w tym śmiesznego, że prędkość bezpieczna ma znaczenie vs "jakość" samochodu? Niesprawiedliwość społeczna czy co?
No śmieszne, bo dopiero co była głośna sprawa takiego jednego, który winę za zabicie ludzi próbował przerzucić na ofiary, bo nie jechały czołgiem na wypadek spotkania drogowego mordercy po drodze.

A jeszcze śmieszniej, gdyby w tym waszym "idealnym świecie" okazało się, że wasze zdolności psychomotoryczne i "jakość" auta pozycjonują was niżej w drogowym łańcuchu pokarmowym, niż wam się zdaje. :)

jezile

Fachowiec
Dokładnie! Chcemy szybciej i bezpieczniej.
Idealnie by było uzależniać dynamicznie prędkość od
- warunków pogodowych
🤣 No i wyłożyłeś się już na pierwszym punkcie swojego "postulatu zapie***laczy". Najwięcej wypadków jest podczas dobrych warunków pogodowych (i na prostych odcinkach) - maj króluje w statystykach.

Last edited:

Młody

Follow the White Rabbit
kończy mi się gwarancja 2 lata na tesle ide sprawdzić co jest do zrobienia na gwarancji i wychodzi X rzeczy w zawieszeniu to k...takie auto nie ma prawa w ogóle być w ruchu. Nie dziwie sie, że się nie czujecie pewnie z rozwalonymi wahaczami itd.

Zakazać jeżdżenia szrotami marki Tesla?

No śmieszne, bo dopiero co była głośna sprawa takiego jednego, który winę za zabicie ludzi próbował przerzucić na ofiary, bo nie jechały czołgiem na wypadek spotkania drogowego mordercy po drodze.

A jeszcze śmieszniej, gdyby w tym waszym "idealnym świecie" okazało się, że wasze zdolności psychomotoryczne i "jakość" auta pozycjonują was niżej w drogowym łańcuchu pokarmowym, niż wam się zdaje. :)
Nie wiem o czym mówisz, o jakiej sytuacji. Z mojego kręgu znajomych mam sytuacje gdzie gość na zielonym(!), jadąc dozwoloną prędkością wjechał w auto, które wjechało na skrzyżowanie na czerwonym. On wysiadł i sie otrzepał, a w drugim aucie zgon. Okazało się, że to drugie było złożone z 3ch a diagnosta podbijał po znajomości. I jeszcze on ma teraz wyrzuty sumienia że może zabił człowieka. I 3 miesiące się stresował co zrobi prokurator. Na szczęście wszystko było na kamerach, miał rejestrator w aucie. Zabił ten co złożył auto z 3 i ten co to podbił. To pewnie druga skrajność.

nabrU

Moderator
I jeszcze jak oglądam testy online pt kończy mi się gwarancja 2 lata na tesle ide sprawdzić co jest do zrobienia

A to ja już wiem dlaczego sprzedaż Tesli tak spada. Bo inni myślą że gwarancja to nie 4 lata tylko 2 :p

EU07

Zadomawiam się
Nie wiem o czym mówisz, o jakiej sytuacji. Z mojego kręgu znajomych mam sytuacje gdzie gość na zielonym(!), jadąc dozwoloną prędkością wjechał w auto, które wjechało na skrzyżowanie na czerwonym. On wysiadł i sie otrzepał, a w drugim aucie zgon. Okazało się, że to drugie było złożone z 3ch a diagnosta podbijał po znajomości. I jeszcze on ma teraz wyrzuty sumienia że może zabił człowieka. I 3 miesiące się stresował co zrobi prokurator. Na szczęście wszystko było na kamerach, miał rejestrator w aucie. Zabił ten co złożył auto z 3 i ten co to podbił. To pewnie druga skrajność.
Wpisz w wyszukiwarkę "trumna na kółkach".