Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)

Młody

Follow the White Rabbit
Ja ostatnio mam zaskakująco dużo przypadków z kompletnymi dziadowozami Toyoty Corolla i Camry (stawiam na floty i wk... przedstawicieli handlowych po zebraniu zjebek od szefa) i Sportage (nie wiem, śpieszą się na zebranie zarządu ROD, albo coś...).

Toyota ma zła passę, bo Corolla to zbiór kierowców taxi/Boltow/emerytów/PH/itd.

Młody

Follow the White Rabbit
Może gdyby tak podnieść ceny paliwa to wielu weszłoby w tryb ecodrivingu?

Kszychu

Pionier e-mobilności
W 2024 było więcej niż 2022 i 2023. Statystyki za połowę 2025 prognozują, że będzie ich więcej niż w 2024!
Nie uderzałbym tu w alarmistyczne tony. Nic na razie nie wskazuje na wzrost, raczej na zatrzymanie trendu spadkowego i stabilizację
1751090312491.png

Bronek

Pionier e-mobilności
Uogólniając problem buractwa itp na różne marki pojazdów i warianty ich napędu , śmiem zauważyć że wraz ze wzrostem dostępności samochodów dla szerszego ogółu, procent "NIEPEŁNOSPRYTNYCH umysłowo", kierowców wzrasta lawinowo..
Z przykroscia konstatuje fakt , że dotyczy to też EV i czas gdy po te samochdy ściągali głównie ludzie świadomi i zorientowani w temacie lub chcący głębiej go poznać się kończy.

Z drugiej strony otoczenie też się zmienia, ułatwiając tym niepłnosprytnym życie , tak że nie muszą już tak bardzo się wysilać , mogą być dalej szczęśliwi w swym łatwym do ogarniecia życiu itp . Gdzie nie szuka się problemu w stylu : " dlaczego kura pije a nie sika" lub "skąd się bierze mleko ? Z kartonu czy z butelki ?
:)

Uderzyłem w stół z rana aby rozruszać towarzystwo.... :cool:

boa

Pionier e-mobilności
Uogólniając problem buractwa itp na różne marki pojazdów i warianty ich napędu , śmiem zauważyć że wraz ze wzrostem dostępności samochodów dla szerszego ogółu, procent "NIEPEŁNOSPRYTNYCH umysłowo", kierowców wzrasta lawinowo..
Z przykroscia konstatuje fakt , że dotyczy to też EV i czas gdy po te samochdy ściągali głównie ludzie świadomi i zorientowani w temacie lub chcący głębiej go poznać się kończy.

Z drugiej strony otoczenie też się zmienia, ułatwiając tym niepłnosprytnym życie , tak że nie muszą już tak bardzo się wysilać , mogą być dalej szczęśliwi w swym łatwym do ogarniecia życiu itp . Gdzie nie szuka się problemu w stylu : " dlaczego kura pije a nie sika" lub "skąd się bierze mleko ? Z kartonu czy z butelki ?

Problem niepełnosprytnosci umysłowej jest ogólnoświatowy i w naturalny sposób dotyczy to też sytuacji na drogach… Ludzie nie myślą, żyją bez refleksji. Tak łatwiej. Czyż nie?
A jak pięknie wpisuje w to ostatnio to co u nas w sejmie, czyli że spora grupa naszych rodaków podpisała petycję, żeby skasować matematykę na maturze, bo trudna jest… myśleć trzeba… o zgrozo! Myśleć trzeba! Idąc tym tropem, ci niepelnosprytni wykreśla przedmiot po przedmiocie… a w sumie wszystkim to na rękę, zobaczcie na USA - niewykształconym tłumem łatwo się rządzi / manipuluje

Młody

Follow the White Rabbit

Volvo do tej pory było marka dla "lekarzy i prawników" bo dla tych grup dawali rabaty i finansowanie. Potem trafiło na rynek wtórny jako marka premium i do nowobogackich, którzy uważają się za lepszych od reszty. Na mieście łatwiej spotkać Volovo bez kierunkowskazów niż BMW, to samo jeżeli chodzi o siedzenie na zderzaku - subiektywne obserwacje własne.

pmlody

Pionier e-mobilności
U mnie raczej nie zapierdalaczy, ale na pewno na listę buraków pod względem parkowania
Buraków, zapierdalaczy, wdupiemaminnych :D
Ale ja na wsi mieszkam, moze dlatego ;)